Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Graňák po ďalšej tesnej prehre: Ešte musíme pridať nejaké góly

Stretnutie A skupiny hokejových majstrovstiev sveta Fínsko - Slovensko 6. mája 2012 v Helsinkách. Na snímke Slovák Dominik Graňák (vpravo) a Fín Mika Pyörälä. Foto: TASR

Graňák nastúpil už na deviatom svetovom šampionáte, čím sa medzi obrancami vyrovnal Ľubomírovi Višňovskému.

Helsinki 6. mája (TASR) - Fínski i slovenskí hokejisti strelili v dvoch zápasoch na majstrovstvách sveta rovnako po dva góly. No kým prví majú na konte už šesť bodov a užívajú si miesto na čele tabuľky, v kolónke druhých svieti stále nula.

Fíni si v nedeľňajšom súboji A-skupiny proti Slovákom pripísali už druhé jednogólové víťazstvo. O presný zásah sa postaral v ôsmej minúte Janne Pesonen, ktorý využil zaváhania Zdena Cháru a vôbec celej slovenskej obrany.

"Bola to situácia dvaja na dvoch. Po súboji za bránkou okolo mňa prešiel tuším Granlund. No rozhodla situácia pred bránkou, keď sme nedokázali odpáliť puk. Ten sa v tom priestore zastavil, nechali sme Pesonena otočiť sa a trafil to presne. Hovorili sme si, že priestor pred našou bránkou musíme prehusťovať, no raz to nevyšlo a bol z toho víťazný gól," priblížil situáciu Chárov partner z obrany Dominik Graňák.

Stretnutie A skupiny hokejových majstrovstiev sveta Fínsko - Slovensko 6. mája 2012 v Helsinkách. Na snímke slovenský brankár Ján Laco sleduje Fína Janneho Pesonena, ktorého blokujú Slováci Dominik Graňák a Zdeno Chára.
Foto: TASR
V druhej tretine boli Slováci azda aj lepší ako favorit. A vypracovali si niekoľko výborných príležitostí, Fínov dokonca prestrieľali 26:22, ale všetko darmo, pretože nedokázali dostať puk za Vehanenov chrbát. "Dúfam, že to nie je o psychike. Samozrejme, keby sme dali aspoň jeden gól, dýchalo by sa nám ľahšie a povzbudilo by to aj naše sebavedomie. Pozitívne je aspoň to, že šance máme. Keby sme ich nemali, potom by to bolo už vážne zlé," pokračoval dvadsaťosemročný zadák.

Graňák nastúpil už na deviatom svetovom šampionáte, čím sa medzi obrancami vyrovnal rekordérovi Ľubomírovi Višňovskému, a verí, že tento bude lepší ako dva predchádzajúce.

"Dnes to bol naozaj vyrovnaný zápas, no nedávame góly a tak nemáme ani bod. Ale verím, že sa to zlepší. Hovorili sme si, že proti všetkým súperom musíme hrať sebavedome, nesmieme byť zakríknutí. Na jednej strane nás táto prehra mrzí, na druhej sme si dokázali, že môžeme hrať dobrý hokej. Ešte musíme pridať nejaké góly a potom sa nám už bude dobre dýchať," dodal.



/vyslaní redaktori TASR ny ph/