Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Graňák je v repre po neutrálnej sezóne oddýchnutý a konečne zdravý

Na snímke Dominik Graňák počas zrazu hokejovej reprezentácie. Bratislava, 21. marca 2016. Foto: TASR - Michal Svítok

Pod vedením Zdena Cígera sa v národnom tíme predstaví prvýkrát.

Bratislava 21. marca (TASR) - Na pondelňajší zraz slovenskej hokejovej reprezentácie prišiel dostatočne oddýchnutý, no hlavne stopercentný zdravý. Dominik Graňák sa po turbulentnom období s nepríjemnými zraneniami opäť usadil vo Švédsku, a hoci s Rögle nehral o najvyššie priečky, sezónu zhodnotil neutrálne. Pod vedením Zdena Cígera sa v národnom tíme predstaví prvýkrát, aj preto sa novej výzve v omladenom kádri potešil.

Graňákov klub Rögle BK, v ktorom pôsobil aj jeho krajan Ivan Baranka, obsadil v tejto sezóne švédskej SHL jedenástu priečku. Sezónu zakončil v neutrálnej zóne, vysoko od baráže, no zároveň ďaleko od predkola play off. "Nebola to nejaká úžasná sezóna, ale ani zlá. Splnili sme cieľ, ktorý sme mali pred sezónou, a tým bolo udržať sa v lige. Podarilo sa nám to celkom s prehľadom. Mali sme menšie výkyvy, aj mužstvo, aj ja, ale od nového roku sme našli svoju tvár a hrali sme dobrý hokej," povedal na pondelňajšom zraze.

Tridsaťdvaročný bek sa po turbulentnom období zotavovania sa zo zranení vrátil opäť do Švédska, kde už v minulosti zažil úspešné časy. Tentoraz sa však rozbiehal trošku pomalšie. "V druhej polovici sezóny som sa už cítil dobre. Za posledné roky sa hokej radikálne zmenil, je to veľmi rýchle. Zo začiatku mi trvalo, aby som si zvykol. Potom to už bolo lepšie. Niekoľko dní po konci sezóny som ešte bol vo Švédsku, tento týždeň som strávil s priateľkou v Prahe. Od hokeja som si celkom oddýchol, hoci som sa snažil niečo robiť. Dvakrát som bol na ľade, viackrát v posilňovni. Prestávka nebola akurát, ani dlhá, ani krátka," zhodnotil Graňák.

Napriek klubovým povinnostiam na severe Európy sledoval aj dianie v slovenskom hokeji. Podpísal sa pod bojkot nespokojnej skupiny na čele s Michalom Handzušom, prial si však, aby sa situácia čím skôr vyriešila. Najlepšie kompromisom pre obe strany. "Bolo to turbulentné, v niektorých fázach sme nevedeli, ako dlho to bude pokračovať. Vnímal som to v pokoji, nechcel som to moc prežívať, pretože som to nemohol ovplyvniť. Za svojím rozhodnutím som si stál, bolo nemenné. Som však rád, že sa to skončilo a opäť som tu," dodal.

V priebehu ročníka vnímal aj zápasy omladeného výberu pod vedením Zdena Cígera na turnajoch v Nemecku, Švajčiarsku či doma v Žiline. "Priznám sa, videl som vždy len časti zápasov. Jeden som si pozrel ešte počas Nemeckého pohára, ale vnímal som skôr výsledky a odozvy chalanov aj novinárov. V obraze som bol. Myslím, že sme ukázali dobré výkony a mali sme slušné výsledky," dodal 32-ročný obranca.