Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

Na jazdeckých pretekoch Grand Prix chce byť Slovensko vo finále

Na snímke riaditeľ 49. ročníka medzinárodných jazdeckých pretekov Mercedes-Benz Grad Prix Bratislava CSIO 3*- W v parkúrovom skákaní Andrej Glatz počas tlačovej konferencie v Bratislave Foto: TASR/Martin Baumann

Štartovať budú družstvá a jednotlivci z 19 krajín, z toho v Pohári národov limitovaných 13 družstiev, vrátane slovenskej reprezentácie.

Bratislava 30. júla (TASR) – V jazdeckom areáli Slávie STU Bratislava sa uskutoční v dňoch 7. – 10. augusta 49. ročník Mercedes-Benz medzinárodných jazdeckých pretekov Grand Prix Bratislava CSIO 3*-Furusiyya FEI Pohár národov. Okrem Grand Prix sa uskutoční ďalších desať súťaží. Spolu sa na parkúre predstaví aj 24 slovenských pretekárov.

Štartovať budú družstvá a jednotlivci z 19 krajín, z toho v Pohári národov limitovaných 13 družstiev, vrátane slovenskej reprezentácie. "Istými členmi tímu sú zatiaľ Monika Noskovičová a Radovan Šillo, zvyšných dvoch jazdcov nominujeme po prvom dni. Máme päť-šest kandidátov," informoval na stredajšej tlačovej konferencii v areáli Slávie STU predseda skokovej komisie Slovenskej jazdeckej federácie Juraj Hanulaj.



Predseda organizačného výboru Ondrej Glatz dodal: "V minulosti na bratislavskej Grand Prix štartovalo viacero mladých pretekárov, z ktorých sa neskôr stali medailisti na majstrovstvách sveta a olympijských hrách. Predbežné prihlášky aj v tomto roku sľubujú niekoľko zaujímavých mien zo Svetového rebríčka FEI." Pokiaľ ide o ciele slovenského družstva v Pohári národov, Glatz povedal: "Chceme sa prebojovať do 2. kola, t.j. medzi osmičku najlepších tímov."

Pripravené sú aj sprievodné akcie a hry pre deti. Záštitu nad podujatím prevzal predseda Národnej rady SR Pavol Paška, ktorý prisľúbil aj svoju účasť. Vstup je voľný.



Časový harmonogram – štvrtok 7. augusta, 10.00: Small Tour, 13.00: Middle Tour, 16.00: Big Tour, prvá kvalifikácia do Grand Prix – piatok 8. augusta, 10.00: Small Tour, 14.00: Furusiyya FEI Pohár národov, 1. kolo, druhá kvalifikácia do Grand Prix, 2. kolo – sobota 9. augusta, 10.00: Small Tour, finále, 13.00: Middle Tour, 15.00: Big Tour, tretia kvalifikácia do Grand Prix, 17.00: Six Bar Competition – nedeľa 10. augusta, 11.00: Little Prix Bratislava, Middle Tour, finále, 15.00: Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava FEI World Cup.