Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Šport

Tréneri slovenských futbalistov veria vo víťazstvo svojich zverencov

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga na tlačovej konferencii slovenskej futbalovej reprezentácie pred kvalifikačným stretnutím G-skupiny MS s Lotyšskom Foto: TASR

Tréneri pred kvalifikačným zápasom nechceli prezradiť zloženie zostavy, pripustili, že určité zmeny sa oproti minulým zápasom objavia.

Bratislava 11. októbra (TASR) - Základnú zostavu na tretí zápas kvalifikácie MS 2014 proti Lotyšsku tréneri slovenskej futbalovej reprezentácie Stanislav Griga - Michal Hipp ako zvyčajne nešpecifikovali, na štvrtkovej tlačovej konferencii však naznačili, akou cestou by sa mal ich tím uberať, ak chce byť proti lotyšskému súperovi úspešný. Tím okolo kapitána Martina Škrtela vybehne na konfrontáciu G-skupiny proti Lotyšom v piatok na bratislavských Pasienkoch od 20.15 h, v utorok 16. októbra následne privíta opäť v Bratislave favorita z Grécka.

"Dnešný tréning by mohol do zostavy prehovoriť iba vtedy, ak by sa niekto zranil. My základnú zostavu neoznamujeme pred kvalifikačnými zápasmi. To nie je disrešpekt voči médiám, ale je to využitie výhod, ktoré ako tréneri máme. Určité zmeny oproti minulým zápasom budú, ale nebudeme ich špecifikovať," povedal kouč Stanislav Griga na predzápasovej tlačovke.

Slováci by mali nastúpiť v plnom počte

Všetci slovenskí reprezentanti sú zdravotne v poriadku a sú pripravení hrať. "Môžem povedať, že všetci hráči absolvovali všetky tréningy, a ak sa nič nepredvídané nestane na štvrtkovom tréningu pred zápasom, sú všetci pripravení nastúpiť proti Lotyšsku. Mali sme teoretický rozbor hry súpera, hráčov sme oboznámili s ich organizáciou hry. Ukázali sme im, ako by sme mohli byť úspešní," povedal médiám Michal Hipp.
Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Michal Hipp počas tlačovej konferencie slovenskej futbalovej reprezentácie pred kvalifikačným stretnutím G-skupiny MS s Lotyšskom
Foto: TASR


Mužstvo si verí

Domáci výber po strate bodov v Litve potrebuje zvíťaziť a bude favoritom. "Sme papierový favorit. Treba povedať, že Lotyšsko má vyššiu kvalitu ako súper, ktorého sme tu privítali pred mesiacom. Ak chceme držať krok so spolufavoritmi skupiny, potrebujeme získať tri body. Musíme sa vyvarovať herným výpadkom z prvého polčasu v Litve, aj z istých pasáží druhého zápasu. Potrebujeme byť efektívni a potrebujeme streliť góly, potrebujeme, aby na hráčoch bolo vidieť odhodlanie a budeme ich nabádať, aby bolo na nich vidieť celých 90 minút, že chcú vyhrať. Verím, že nám pomôžu aj diváci,"

Pobaltskému súperovi bude hlavný chýbať hlavný kouč Aleksandrs Starkovs, jeho slovenskí kolegovia to ale za veľkú výhodu nepovažujú: "Prajeme trénerovi Lotyšska skoré uzdravenie. Niekedy sú však také paradoxy, že tím, ak nie je na niečo pripravený, môže to vypáliť lepšie. My to však neberieme ako nejakú našu veľkú výhodu," skonštatoval Griga.

Slováci odštartovali boj o finálový turnaj v Brazílii septembrovou remízou v Litve (1:1) a výhrou nad Lichtenštajnskom 2:0. Tabuľku G-skupiny vedie Bosna a Hercegovina so 6 bodmi, s horším skóre nasleduje druhé Grécko. Tretí sú Slováci so ziskom 4 bodov, nasleduje jednobodová Litva, najbližší súper Slovákov z Lotyšska a aj Lichtenštajnsko sú bez bodu. Súboj má výkop o 20.15 h, v priamom prenose ho vysiela televízia Markíza na kanáli Dajto. Hlavným rozhodcom je Holanďan Danny Makkelie, ktorého asistentmi budú krajania Norbertus Josephus Corelus Simons a Bas Van Dongen. Doteraz sa na súboj predalo len niečo cez tritisíc vstupeniek.

Predpokladaná zostava SR:
Kuciak - Pekarík, Škrtel, Ďurica, Zabavník - Pečovský, Sapara - Weiss, Hamšík, Stoch - Bakoš