Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Guédé dvakrát skóroval pri triumfe Freiburgu vo Franfurkte

Karim Guédé Foto: TASR/AP

Freiburg sa naďalej nachádza v zóne zostupu, na 15. priečku Norimbergu však stráca už len jeden bod.

Hamburg 16. marca (TASR) - Dvomi gólmi dopomohol naturalizovaný slovenský futbalista Karim Guédé v 25. kole nemeckej Bundesligy k víťazstvu jeho Freiburgu na trávniku Freiburgu v pomere 4:1.

Dvadsaťdeväročný Guédé, ktorý nastúpil na pozícii podhrotového útočníka, zvýšil v 54. minúte zápasu po rýchlom protiútoku hostí na 2:0. Po spracovaní prihrávky obišiel aj brankára a so šťastím poslal loptu do siete. Úspešný večer korunoval následne vo štvrtej minúte nadstaveného času v druhom dejstve, keď opäť vyšiel zo súboja s brankárom Aignerom víťazne a do prázdnej brány spečatil dôležitý triumf hostí. Freiburg sa naďalej nachádza v zóne zostupu, na 15. priečku Norimbergu však stráca už len jeden bod.

Futbalisti Hamburgu zvíťazili nad 1. FC Norimberg 2:1. Slovenský reprezentant Róbert Mak duel nedohral, v 68. minúte sa nechal vystriedať pre zdravotné problémy, pri odchode z ihriska si držal slabiny.

Výraznou mierou pomohol domácim k triumfu hosťujúci stredopoliar Mike Frantz, ktorý nastúpil na svoj stý bundesligový duel. Najskôr v 80. minúte tečoval do vlastnej brány pokus Hakana Calhanoglua, o šesť minút neskôr umiestnil nešťastne za svojho brankára center z ľavej strany. Drmičov presný zásah v nadstavenom čase už hosťom k bodom nepomohol.



25. kolo - sumár:

Eintracht Frakfurkt - SC Freiburg 1:4 (0:1)
Góly: 59. Joselu - 54. a 90.+4 GUÉDÉ, 34. Schuster, 70. Klaus
/K. Guédé odohral za hostí celý zápas a strelil dva góly/

Hamburger SV - 1. FC Norimberg 2:1 (0:0)
Góly: 80. Calhanoglu, 86. Frantz (vlastný) - 90.+1 Drmič
/R. Mak za hostí do 68. min/