Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Gündoganov agent sa stretol s Guardiolom a zástupcami Manchestru City

Stredopoliar Borussie Dortmund Ilkay Gündogan (vpravo), archívne foto Foto: TASR/AP

Nový tréner Pepe Guardiola prevezme mužstvo v lete.

Berlín 9. marca (TASR) - O stredopoliara Borussie Dortmund Ilkaya Gündogana sa zaujíma anglický futbalový klub Manchester City. V stredu o tom informovali nemecké denníky, ktoré zverejnili fotky spoločného stretnutia medzi hráčovým agentom, zástupcami ostrovného giganta a jeho novým trénerom Pepom Guardiolom, ktorý prevezme mužstvo v lete.

"Takéto špekulácie zásadne nekomentujeme," cituje agentúra DPA stanovisko nemeckého klubu po tom, ako denníky Bild a De Telegraaf informovali v stredu o stretnutí zainteresovaných strán v Amsterdame. Gündogan chcel z Dortmundu odísť už minulý rok, no v Borussi napokon zotrval. Súčasný kontrakt mu vyprší v roku 2017.

Tuchel si zo záujmu City o Gündogana nerobí ťažkú hlavu

Tréner nemeckého futbalového klubu Borussia Dortmund Thomas Tuchel zareagoval na špekulácie o záujme Manchestru City o služby Ilkaya Gündogana s chladnou hlavou.

"Nechápem to vzrušenie. Plánujeme náš káder a hovoríme s agentmi. To je každodenná práca," cituje slová kouča agentúra DPA. Podľa medializovaných informácií sa v pondelok v Amsterdame stretli budúci kouč City Pep Guardiola, športový riaditeľ Manchestru Txiki Begiristain a hráčov agent a strýko v jednej osobe Ilhan Gündogan.

"Či som predvedčený, že zostane? Ako by som mohol byť, neviem, ako to dopadne. Vieme však presne, čo mu môžeme ponúknuť," dodal Tuchel.

Zmluva 25-ročného stredopoliara s BVB vyprší v roku 2017. City je údajne za neho pripravené ponúknuť 30 miliónov eur.