Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Šport

Haas senzačne zdolal vo finále Federera a vyhral turnaj v Halle

Tommy Haas Foto: TASR/AP

Nemec sa dostal do hlavnej súťaže len vďaka voľnej karte a tentokrát mu vyšiel návrat z rekonvalescencie po zranení dokonale.

Halle 17. júna (TASR) - Víťazom tenisového turnaja ATP v nemeckom Halle (dotácia 750.000 eur, tráva) sa stal druhýkrát v kariére Nemec Tommy Haas, ktorý vo finále zdolal prekvapivo jednoznačne turnajovú dvojku Švajčiara Rogera Federera 7:6 (5), 6:4.

Haas šokoval publikum i svojho súpera precíznymi returnami, rozhodujúci brejk v druhom sete dosiahol v závere, keď prelomil Federerovo podanie za stavu 4:4 a zápas už dopodával do víťazného konca.

Nemec sa dostal do hlavnej súťaže len vďaka získanej voľnej karte od organizátorov a tentokrát mu vyšiel návrat z rekonvalescencie po zranení dokonale.

Spolu tak má 13 titulov na profesionálnom okruhu, nad Federerom vyhral však iba tretíkrát z 13 meraní síl.

"Vyhrať finále je ako malý sen. Ak by mi to niekto povedal predtým, spýtal by som sa ho, či je duševne v poriadku. Federer je pre mňa najlepším hráčom všetkých čias. Robí všetko trošku lepšie ako ostatní," povedal 34-ročný Haas, ktorý bol najstarším účastníkom podujatia.

"Teším sa spolu s Tommym. Napriek prehre to bol skvelý týždeň," reagoval favorizovaný Švajčiar, ktorý v nedeľu prišiel o šiesty titul z Halle.

Halle - finále:
Tommy Haas (Nem.) - Roger Federer (2-Švajč.) 7:6 (5), 6:4