Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hádzaná-Challenge: Šaľa prehrala v prvom dueli na palubovke Hurry-Up

Ilustračné foto Foto: TASR

Hráči JMS Hurry-Up v osemfinále vyradili ďalšieho slovenského zástupcu MŠK Považská Bystrica.


Emmen 25. marca (TASR) - Hádzanári HKM Šaľa prehrali v prvom zápase štvrťfinále európskeho Challenge Cupu - Vyzývacieho pohára na palubovke holandského tímu JMS Hurry-Up 24:28. Zverenci trénera Jána Kolesára tak potrebujú v odvete zmazať štvorgólové manko, hrať sa bude v sobotu 1. apríla o 18.00 h v Mestskej športovej hale v Šali.

Hráči JMS Hurry-Up v osemfinále vyradili ďalšieho slovenského zástupcu MŠK Považská Bystrica. V prípade postupu sa Šaľania stretnú v semifinále v druhej polovici apríla s úspešnejším z dvojzápasu medzi gréckym A.C. Doukas a portugalským Sporting CP Lisabon (prvý zápas 23:35).
Challenge Cup - prvý zápas štvrťfinále:
JMS Hurry-Up - HKM Šaľa 28:24 (12:12)


Najviac gólov: Falke 8, Suelmann 7, Trainavičius 6 - Šulc 7, Dudáš, Krok a Melnyk po 3. Rozhodovali: Argyridis, Mouttas (obaja Cyp.), vylúčenia: 3:1, 7m hody: 2/1 - 4/1, 1400 divákov

Prvý polčas mal vyrovnaný priebeh, oba tímy sa striedali v tesnom vedení. V 12. minúte najskôr Michniewicz premenil sedmičku na 6:5 a o chvíľu neskôr mohol Šaľu z rovnakej pozície dostať do dvojgólového náskoku, ale brankár jeho pokus zlikvidoval. Hostia v závere prvej časti viedli sľubne 12:10, ešte do polčasovej sirény ale súper vyrovnal. Po zmene strán držala Šaľa krok iba do 33. minúty (14:14), potom domáci zlepšili obranu a postupne získavali náskok. Gólovú šnúru domácich zastavil až v 39. minúte z rýchleho brejku Polakovič, ktorý znížil na 16:18, no potom hráči Hurry-Up zaznamenali päť presných zásahov v sérii a štvrťhodinu pred koncom viedli už 23:16. Kouč hostí Kolesár reagoval oddychovým časom a jeho zverenci ešte dokázali skresať manko. Dudáš v 56. minúte znížil na 23:27 a Krok v poslednej upravil na konečných 24:28.