Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Šport

Hádzanári Hlohovca vyhrali v Arendal, Lipták: Podali sme skvelý výkon

Na snímke hráči Hlohovca, archívne foto Foto: TASR/František Iván

Odveta je na programe v Hlohovci v nedeľu 1. decembra o 18.30 h.

Arendal 24. novembra (TASR) - Hádzanári úradujúceho slovenského vicemajstra HC Sporta Hlohovec zaznamenali v prvom zápase 3. kvalifikačného kola Pohára EHF cenné víťazstvo 26:20 na palubovke nórskeho ÖIF Arendal a spravili dôležitý krok k postupu do skupinovej fázy súťaže.

Zverenci trénera Martina Liptáka diktovali na ihrisku mierne favorizovaného súpera od začiatku vývoj duelu a už v prvom polčase si najmä zásluhou strelecky disponovaného Františka Zaťka vytvorili štvorgólový náskok.

Aj po zmene strán Sporta v slušne zaplnenej aréne Sör Amfi dominovala a do odvety si vezie veľmi sľubný výsledok.

Sporta sa ujala vedenia po polminúte hry zásluhou gólu Ďuriša a ten akoby predznamenal vývoj celého stretnutia. Už v 5. minúte hostia odskočili na 4:2 a hoci Arendal skóre vyrovnal, od stavu 5:5 prišla štvorgólová šnúra Sporty, ktorú zavŕšil Ďuriš presnou strelou na 9:5. Hlohovec ťažil z variabilnej hry v ofenzíve i z rýchlych protiútokov a udržiaval si pohodlný náskok, ktorý v 23. minúte navýšil na rozdiel šiestich gólov - 14:8. Nórsky tím sa v závere prvého dejstva mierne dotiahol, no do kabín odchádzal so štvorgólovým mankom.

Hneď po zmene strán Sporta dvoma gólmi zvýšila na 17:11, v 39. minúte to ale bolo znovu iba o štyri pre slovenského zástupcu 18:14. Domáci mohutne finišovali - v polovici druhého polčasu dokázali sériou troch presných zásahov za sebou znížiť na 18:20, ale Hlohovec ich zlepšenou obranou bližšie nepustil a náskok opäť navýšil. Mazur sedem minút pred koncom presnou strelou na 24:19 definitívne zlomil odpor súpera a hráči Sporty sa zaslúžene tešili z presvedčivého víťazstva.

Odveta je na programe v Hlohovci v nedeľu 1. decembra o 18.30 h.

3. kvalifikačné kolo Pohára EHF - prvý zápas

ÖIF Arendal - HC Sporta Hlohovec 20:26 (11:15)

Najviac gólov Arendalu: Pedersen a Jörgensen po 4, Madsen a Hofstöl po 3.

Zostava a góly Sporty: Olejár, Žernovič, Kašťák - Mazur 3, Takáč 3, Laho, Miženko, Kučer, Petrov 1, Janíček, Čačič, Duriš 3, Mažár, Baláž 6, Dudáš 1, Zaťko 9/1. Rozhodovali: Jaškins, Žabko (obaja Lot.), vylúčení: 3:5, 7m hody: 4/2 - 2/1, 1800 divákov.

Martin Lipták, tréner Sporty: "Som veľmi spokojný s predvedeným výkonom chlapcov. Nechcem ich prechváliť, ale bol to jeden z ich najlepších zápasov odkedy pôsobím v Hlohovci. Základom bola dobrá hra brankárov i obrany a góly z rýchlych protútokov. Súper nás prakticky ničím neprekvapil, mali sme ho dobre naštudovaného. Napriek sľubnému šesťgolovému náskoku musíme byť stále opatrní a verím, že nás na budúcu nedeľu poženie za postupom preplnená domáca hala."