Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Hádzanári Prešova idú do Ruska s jasným cieľom, Goluža: Zápas kariéry

Na snímke hráči Prešova, uprostred tréner Slavko Goluža. Foto: TASR/František Iván

Slovenský majster má boj o play off nádejne rozohraný a situáciu má vo svojich rukách.

Prešov 23. novembra (TASR) - Každý jeden z doterajších zápasov hádzanárov Tatrana Prešov v C-skupine Ligy majstrov mal svoju dôležitosť, význam sobotného duelu na palubovke Čechovských medveďov je však mimoriadny. Slovenský majster má boj o play off nádejne rozohraný a situáciu má vo svojich rukách. Tréner Slavko Goluža aj jeho zverenci hovoria o životnom zápase.

Dva zápasy pred koncom základných skupín bojujú v "céčku" tri tímy o dve postupové miestenky. Prešovčania nedávnym víťazstvom v dánskom Silkeborgu zamotali situáciu na čele. Spoločne so Silkeborgom a lisabonským Sportingom majú po 12 bodov. V priebežnej tabuľke rozhoduje skóre, v konečnom poradí môžu zavážiť vzájomné zápasy. S dánskym tímom majú lepší vzájomný duel, s portugalským horší. Výhodou Prešovčanov je, že Silkeborg a Sporting sa "vybijú" vo vzájomnom súboji, takže dve kolá pred koncom majú Prešovčania situáciu vo vlastných rukách. Nič to však nemení na ich nutnosti vyhrávať. Pri predpokladaných sobotných víťazstvách Silkeborgu v Skopje a Sportingu nad Besiktasu bude pre Prešovčanov dôležité zabrať naplno v Rusku. Vysokú motiváciu Prešovčanov podporí aj fakt, že Čechovským medveďom doma podľahli najtesnejšie 27:28.

"V živote som toho už zažil dosť, hral som aj finále Ligy majstrov. Toto však bude pre mňa zápas kariéry," vyhlásil tréner Tatrana Slavko Goluža. "Keď som prišiel do Prešova, povedal som, že tu chcem spraviť veľmi dobrý výsledok a zaplniť halu. To je moja motivácia. To som povedal aj hráčom. Keď je to zápas kariéry pre mňa, musí byť aj pre nich. Takýto zápas musíte odohrať takpovediac aj s jednou rukou alebo jednou nohou. Dostali sme sa do dobrej situácie, ale nebude to ľahké. Čechovskí medvedi hrajú lepšie doma ako vonku. Všetky zápasy hrali dobre a o ich prehrách často rozhodli detaily v záveroch. Verím, že sa presadíme našou silnou a agresívnou obranou, ktorá nám pomôže k ľahkým gólom. Šance sú ale 50 na 50."

Spojka Prešovčanov Lukáš Urban si uvedomuje, že po prípadnom víťazstve v Rusku by boli jednou nohou v play off. "Aj preto je to asi najdôležitejší zápas, takže doň musíme dať úplne všetko. Ide o veľa, a aj keď to určite nebude ľahký zápas, my si veríme a dúfam, že ho zvládneme," uviedol Urban.

Tabuľka C-skupiny:

1. Bjerringbro/Silkeborg 8 6 0 2 261:216 12
2. Sporting Lisabon 8 6 0 2 242:220 12
3. TATRAN PREŠOV 8 6 0 2 222:206 12
4. Besiktas Mogaz 8 3 0 5 200:225 6
5. Čechovskí Medvedi 8 2 0 6 212:226 4
6. Metalurg Skopje 8 1 0 7 193:237 2

zostávajúci program Tatrana:

sobota, 24. novembra: Čechovskí Medvedi - Tatran Prešov /14.00/
sobota, 1. decembra: Tatran Prešov - HC Metalurg /19.30/