Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prešovčania získali skúsenosti, najviac ich mrzí prehra s Nórmi

Na snímke tréner Tatrana Prešov Rastislav Trtík si robí selfie s malým fanúšikom po výhre 30:27 v zápase Ligy majstrov mužov C- skupiny Tatran Prešov - Naturhouse La Rioja 11. februára 2017 Foto: FOTO TASR – Roman Hanc

Zverenci Rastislava Trtíka ziskom deviatich bodov výrazne vylepšili svoj výkon z minulej sezóny a celkovo zanechali sympatický dojem.

Prešov 12. februára (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa prestížnym víťazstvom nad španielskym tímom Naturhouse La Rioja rozlúčili s tohtoročným účinkovaním v Lige majstrov. Zverenci Rastislava Trtíka ziskom deviatich bodov výrazne vylepšili svoj výkon (4) z minulej sezóny a celkovo zanechali sympatický dojem.

Na pozitívnom dojme z účinkovania Tatrana v C-skupine Ligy majstrov má podiel aj víťazstvo nad La Riojou. Už istý postupujúci zo skupiny Prešovčanom nič nedaroval a snažil sa o víťazstvo. Triumf 30:27 je o to cennejší. "Oba tímy podali výborný výkon. Bol to naozaj dobrý a vzrušujúci súboj pre divákov. La Rioja nám nedala ani jednu loptu zadarmo, preto si vážim toto víťazstvo ešte viac," citovala oficiálna internetová stránka Tatrana trénera Rastislava Trtíka.

Víťazstvo nad španielskym tímom bolo pre Tatran štvrtým v Lige majstrov a v súčte s remízou na palubovke nórskeho tímu Elverum Handball skončili s 9. bodmi na konte. Oproti štyrom bodom z minulej sezóny je to výrazné zlepšenie a nechýbalo veľa, aby boli Prešovčania v hre o postup. Výrazným škrtom cez postupové nádeje bola domáca prehra s Elverumom vo štvrtom zápase. "Myslím si, že ak by sme ten zápas vyhrali, možno by sme sa doteraz naťahovali o postupové miesto. V tejto sezóne sme získali opäť veľa nových skúseností. Hrať najlepšiu súťaž sveta je veľká prestíž pre Tatran Prešov aj pre celú slovenskú hádzanú," mienil Oliver Rábek, ktorý opäť potiahol ofenzívu Prešovčanov a proti La Rioji strelil deväť gólov. V Lige majstrov celkovo zaznamenal 52 presných zásahov.

Na rozlúčku s Ligou majstrov bola zvedavá zaplnená Tatran handball aréna, ktorá hráčov vyprevadila potleskom. "Ak by nám niekto povedal pred Ligou majstrov, že po skončení skupinovej fázy budeme mať 9 bodov, brali by sme to. Máme určite radosť zo zisku týchto bodov, ale škoda domácej prehry s Elverumom a aj strateného bodu v Nórsku. Mohlo to byť aj lepšie. Napriek tomu môžeme byť spokojní," uviedol Jakub Hrstka, autor 46 gólov v C-skupine Ligy majstrov.