Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Tréner hádzanárok Iuventy: Zápas s Lublinom som čakal, ale vo finále

Na snímke tretí zľava tréner Iuventy Michalovce František Urban s hráčkami. Foto: TASR/Roman Hanc

Hádzanárky Iuventy Michalovce už vedia, že ani v novej sezóne si nezahrajú v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Ľubľana 11. septembra (TASR) - Hádzanárky Iuventy Michalovce už vedia, že ani v novej sezóne si nezahrajú v skupinovej fáze Ligy majstrov. Na vytúžený triumf na kvalifikačnom turnaji už nedosiahnu a proti poľskému tímu MKS Selgros Lublin pôjde už "iba" o výhodnejšiu pozíciu v Pohári EHF. Aj napriek semifinálovej prehre s domácou Ľubľanou by Michalovčankám nemala chýbať motivácia.

Zápas o 3. miesto na kvalifikačnom turnaji v slovinskej Ľubľani je pre oba tímy dôležitý pre ich pozíciu v Pohári EHF. Víťaz zápasu sa predstaví až v treťom predkole, zatiaľ čo zdolaný bude musieť nastúpiť už v druhom. Michalovčanky preto musia čo najskôr hodiť za hlavu nevydarený zápas proti domácemu RK Krim Mercator Ľubľana a zdolať poľský tím.

S motiváciou by preto nemali mať problém. "Verím, že tomu tak bude. Naším cieľom bolo pokúsiť sa o postup. To už nenaplníme, ale našou ďalšou ambíciou je aspoň tretie miesto. Trochu sa však zmenila situácia, keďže Talianky prekvapili Ľublin, ktorý hral ešte viac profesorsky ako my. Proti poľskému tímu to bude zápas o 3. kolo Pohára EHF. Hrali sme s nimi na nedávnom domácom turnaji. Momentálne im chýbajú dve kvalitné spojky. V ich prvom zápase proti Indeco Conversano bolo cítiť, že ich nemajú. Netvrdím, že to bude hrateľný súper, ale bude to ťažké. Vôbec som nepočítal s možnosťou, že sa s Lublinom stretneme v zápase o tretie miesto. Skôr som očakával, že sa s nimi stretneme vo finále," priznal v rozhovore pre TASR tréner Iuventy František Urban.

Michalovčanky v prvom zápase turnaja prehrali s domácim tímom 22:28, pričom od úvodných minút museli doťahovať náskok súperiek. Trénera sklamalo viacero faktorov, vrátane výkonov niektorých zvereniek. "Výkony Černovovej, Rebičovej, Habánkovej a Dubovcovej sa nedajú nazvať výkonom. Z nich som najviac sklamaný. Snáď iba Paťu Wollingerovú môžem pochváliť. Aj Schusterová sa snažila, ale bez výraznejšieho efektu," priznal Urban. Neúspešný zápas rozhodol o tom, že ani na šiesty pokus si Iuventa nezahrá v skupine Ligy majstrov. Proti domácemu tímu to mali hráčky slovenského majstra mimoriadne ťažké. "Zápas ovplyvnili viaceré faktory, ale je pravda, že sme nehrali dobre," začal hodnotenie zápasu s Ľubľanou tréner Iuventy. "Nemali sme najlepší vstup do zápasu a od úvodu sme sa trápili s koncovkou. Vychádzalo to z toho, že naše krajné spojky nezahrali svoj štandard, podobne ako v zápase s Mostom. Vplyvom toho sa trápili aj ostatné hráčky v útoku. Nedali sme si pozor na svoje chyby a súper to trestal. V druhom polčase sme sa chceli vrátiť do zápasu, ale keď dve-tri hráčky nepodajú kvalitný výkon, tak proti takémuto súperovi nemôžeme pomýšľať na úspech," mrzelo Urbana.

Ťažké srdce mal aj na arbitrov, ktorí podľa názoru slovenského kouča prehliadli niekoľko jasných faulov. "Niektoré zákroky, najmä na Paťu Wollingerovú, neboli posúdené. Veľakrát sa pýtalo udeliť dve minúty. Bolo tam viacero ostrých zákrokov z boku, ktoré sa riešia dvomi minútami. Potom sa ťažko presadzuje aj samotnej hráčke, keď vie, že zákroky na ňu sa netrestajú," poznamenal František Urban.

Hráčky Iuventy Michaloviec nastúpia na zápas o 3. miesto na kvalifikačnom turnaji Ligy majstrov v nedeľu od 14.00 proti poľskému družstvu LKS Selgros Lublin. Vo finále, ktoré je na programe od 18.30, sa v boji o účasť hlavnej fáze Ligy majstrov stretnú hráčky domáceho RK Krim Mercator Ľubľana a talianskeho Indeco Conversano.