Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenky utrpeli v prvom zápas play off debakel od Švédok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V úvode zápasu sa obe družstvá trápili v ofenzíve, svoje šance premrhali Slovenky aj domáce z protiútokov.

Karlskrona 1. júna (TASR) - Slovenské hádzanárky prehrali v sobotnom prvom zápase play off kvalifikácie MS 2019 vo švédskej Karlskrone hladko 18:33. Zverenky trénera Jána Packu nastúpili bez viacerých opôr na čele s najlepšou hráčkou za rok 2018 Máriou Holešovou. Slovenky strelecky potiahli Réka Bíziková so siedmimi gólmi a Monika Rajnohová, ktorá sa presadil šesťkrát. Odveta je na programe vo štvrtok od 18.00 h v Šali.

play off kvalifikácie MS 2019 - prvý zápas

Karlskrona

Švédsko - Slovensko 33:18 (18:10)


Najviac gólov Švédska: Hagmanová 7/3, Strömbergová, Mässingová po 5

Vylúčené: 3:2, 7 m hody: 4/3 - 6/4, rozhodovali: Pandžič, Mošorinski (obaja Srb.), 2800 divákov.

Zostava a góly SR: Oguntoye - Bíziková 7/2, Rajnohová 6/2, Fiľková-Trehuľová 3, Rebičová, Wollingerová obe 1, Gajdošíková, Pastorková, Kondášová, Habánková, Bajčiová, Kišiková, Patrnčiaková, Trúnková.



V úvode zápasu sa obe družstvá trápili v ofenzíve, svoje šance premrhali Slovenky aj domáce z protiútokov. Skóre otvorila až v 5. minúte Fiľková-Trehubová. Švédky však vzápätí vyrovnali a otočili na 2:1. Potom opäť úradovali obrany, ale Švédky postupne potvrdili úlohu favoritiek a získavali prevahu. Štyrmi gólmi za sebou odskočili súperkám a v prvom polčase si vypracovali pohodlné osemgólové vedenie.

Po zmene strán sa obraz hry nezmenil, Slovenkám sa nedala uprieť snaha, ale robila im ťažkosti obrana Švédok, navyše zlyhávali v koncovke a nedokázali sa presadiť ani zo sedmičkových hodov. Naopak, domáce pokračovali a neuspokojili sa s náskokom. Do odvety si napokon vypracovali 15-bodový náskok a sú jednou nohou na MS.