Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hádzanárky SR spokojné s remízou s Maďarskom, Poloz: Historický bod

Na snímke hráčky Slovenska, vľavo tréner Dušan Poloz. Foto: TASR/František Iván

Zverenky trénera Dušana Poloza nastupovali na zápas v Bratislave s deväťgólovým mankom (19:28) z prvého súboja v Debrecíne, preto ich šanca na postup na MS bola skôr v teoretickej rovine.

Bratislava 15. júna (TASR) - Slovenské hádzanárky na neprebojovali na majstrovstvá sveta 2017, v odvetnom stretnutí baráže remizovali s Maďarskom 24:24, ale v ich tábore napokon prevládala spokojnosť s predvedeným výkonom.

Zverenky trénera Dušana Poloza nastupovali na zápas v Bratislave s deväťgólovým mankom (19:28) z prvého súboja v Debrecíne, preto ich šanca na postup na MS bola skôr v teoretickej rovine. Slovenky prehrávali dvakrát v stretnutí aj rozdielom troch gólov, v polovici druhého polčasu dokonca prišli o svoju najlepšiu strelkyňu Martinu Školkovú. Ani pod vplyvom týchto momentov sa však nevzdali a v samotnom závere si na radosť domácich priaznivcov vybojovali cennú remízu.

"Slovensko nezdolalo Maďarsko podľa mňa nejakých tridsať rokov. Ani teraz sa nám to nepodarilo, ale dievčatá majú obrovskú mentálnu silu, čo ukázali na ihrisku. Morálka tímu bola výborná, dvakrát prehrávate o tri góly, vypadne vám najlepšia hráčka, družstvo sa s tým ale popasovalo. To je na tom to krásne, že nemáme žiadne hviezdy v tíme. Máme tím, ktorý je z môjho pohľadu neskutočný a dievčatá si zaslúžia absolutórium. Je to historický bod proti Maďarkám. Som maximálne spokojný s výkonom celého tímu. Boli tam síce chybičky, ale ja som vždy trochu viac pracoval so psychologickou stránkou a vždy som tomuto tímu veril. V závere sa aj bez Školkovej tím zdvihol a hrou bez brankárky sme dali tri góly, Maďarky ani jeden. To bolo rozhodujúce," vyjadril sa po stretnutí Dušan Poloz.

Na Slovenkách bolo vidieť v niektorých momentoch až priveľkú snahu, z ktorej pramenili chyby hlavne v útočnej fáze. V závere však dokázali dostať Maďarky pod tlak a hrou bez brankárky si zaslúžili remízu. "Výhra chutí inak, ale aj s remízou som spokojná. Dalo sa urobiť viac, mohli sme vyhrať aj o jediný gól. Rozhodla obrana a niektoré nepremenené šance. Dohodli sme sa na taktike, čo sme sem-tam dodržali, ale dalo sa urobiť viac. Som spokojná s kolektívnym výkonom, ale hlavne s obranou," uviedla autorka vyrovnávajúceho gólu Eva Minarčíková.

Zaplnené tribúny na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu vyburcovali slovenské hádzanárky k dobrému výkonu a zároveň dodali novú motiváciu do ďalšej práce. "Myslím si a môžem povedať za všetky dievčatá, že sme si to užili. Je fantastické hrať doma pred takýmito divákmi, ktorí nás hnali vpred. Som rada, že sme prelomili maďarskú smolu, ktorá nás vždy ťažila. Myslím si, že je to dobrý štart do budúcnosti," vyhlásila Školková.