Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Šport

Hádzanárky SR odštartujú kvalifikáciu MS 2017 proti Ukrajine

Na snímke tréner slovenských hádzanárok Dušan Poloz so svojimi zverenkami. Foto: TASR - Michal Svítok

V domácom prostredí v Šali chcú potvrdiť pozíciu favorita na zisk jednej z dvoch postupových miesteniek do budúcoročnej baráže.

Šaľa 24. novembra (TASR) - Slovenské hádzanárky odštartujú v piatok zápasom proti Ukrajine turnaj prvej fázy kvalifikácie o postup na MS 2017. V domácom prostredí v Šali chcú potvrdiť pozíciu favorita na zisk jednej z dvoch postupových miesteniek do budúcoročnej baráže. V sobotu ich čaká duel s Gréckom a v nedeľu s Litvou, všetky zápasy slovenského tímu majú jednotný začiatok o 17.45 h.

"Jednoznačným cieľom je postup, ale zároveň sme si dali za úlohu celý turnaj vyhrať," povedal tréner slovenskej ekipy Dušan Poloz. "O prvé miesto sa pravdepodobne pobijeme s Ukrajinou, takže hneď v piatok to bude pre nás asi kľúčový zápas. Ešte nie rozhodujúci, ale určite dôležitý pre ďalší vývoj turnaja. Súper má na papieri lepší a skúsenejší tím, hráčky z kvalitných európskych líg, my sa ale môžeme spoľahnúť na domáce publikum v Šali a šance sa tak vyrovnávajú."

Slovenky od pondelňajšieho zrazu trénovali v Šali dvojfázovo. Realizačný tím okrem "oprášenia" herného systému pripravoval hráčky aj po mentálnej stránke. "Budeme v úlohe favorita, a to je pre nás na medzinárodnej scéne novinka. Vždy, keď sme dosiahli nejaký dobrý výsledok, boli sme v pozícii outsidera. Je teda pre nás obrovská výzva, aby sme zvládli aj túto situáciu," zdôraznil Poloz.

"Teším sa na atmosféru v Šali. Keď sme tam hrali kvalifikačné zápasy naposledy, vždy bolo výborné publikum a tak som rada, že sme tu opäť," povedala skúsená 35-ročná krídelníčka Lýdia Jakubisová, legionárka z bundesligového Thüringer HC. "Uvidíme ako sa vyrovnáme s úlohou favorita na postup, možno mladšie hráčky budú mať trochu trému, ale už máme za sebou toho v reprezentácii dosť a vieme, o čo nám pôjde. Nesmieme podceniť ani Grécko a Litvu, ale najdôležitejší zápas nás čaká už v piatok proti Ukrajine."

Piatkový súboj Slovenska s Ukrajinou rozhodujú Maďarky Katalin Pechová a Maria Vagvölgyiová. Všetky tri zápasy slovenského tímu bude v priamom prenose vysielať televízna stanica Sport2.

Program turnaja prvej fázy kvalifikácie MS 2017 v Šali:

piatok 25. novembra:
Slovensko - Ukrajina (17.45 h)
Litva - Grécko (19.45 h)

sobota 26. novembra:
Slovensko - Grécko (17.45 h)
Ukrajina - Litva (19.45 h)

nedeľa 27. novembra:
Slovensko - Litva (17.45 h)
Grécko - Ukrajina (19.45 h)