Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nový kouč hádzanárov povolal na záver kvalifikácie Štochla i Antla

Na snímke tréner HC Sporta Hlohovec Martin Lipták v prvom finálovom zápase play off Tipos extraligy Tatran Prešov - HC Sporta Hlohovec v Prešove 13. mája 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

Lipták minulý týždeň vystriedal na reprezentačnej lavičke Zoltána Heistera a v závere kvalifikácie už chce tím pripravovať na boje o MS 2017.

Bratislava 26. mája (TASR) - V nominácii nového kouča slovenskej reprezentácie hádzanárov Martina Liptáka na záverečné dva duely kvalifikácie ME 2016 figuruje šesť legionárov. Už pred zápasmi proti Slovinsku 10. júna v Prešove a Švédsku 14. júna v Štokholme Slováci stratili šancu na postup na šampionát do Poľska, na konte nemajú ani bod a v tabuľke 3. skupiny obsadia s istotou poslednú štvrtú priečku.

Lipták minulý týždeň vystriedal na reprezentačnej lavičke Zoltána Heistera a v závere kvalifikácie už chce tím pripravovať na boje o MS 2017. Do kádra národného tímu sa po dlhšom čase vracia brankár GK Motor Záporožie a deväťnásobný najlepší hádzanár SR Richard Štochl, aj krídelník Tatrana Prešov Radoslav Antl. Obaja dlhoroční reprezentanti v prebiehajúcej kvalifikácii ešte nehrali. V nominácii nechýba ani legionár z bundesligového Erlangenu Martin Straňovský. Najpočetnejšie zastúpenie má čerstvý majster Slovenska z Prešova so siedmimi hráčmi.

Zraz reprezentácie je v piatok 5. júna do 16.00 h v hoteli Dukla v Prešove.

Nominácia hádzanárov SR na kvalifačné zápasy ME 2015 proti Slovinsku a Švédsku:
Brankári: Teodor Paul (Grundfos Tatabánya), Miloš Putera (TV Grosswallstadt), Richard Štochl (GK Motor Záporožie)
Pivoti: Michal Kopčo, Andrej Petro (obaja Tatran Prešov), Tomáš Adamčík (MŠK Považská Bystrica), Martin Slaninka (HK Agro Topoľčany)
Krídla: Radoslav Antl, Tomáš Urban (obaja Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Martin Straňovský (HC Erlangen),
Spojky: Oliver Rábek, Radovan Pekár, Lukáš Urban (všetci Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (HC Sporta Hlohovec), Csaba Szücs (TSV Hannover-Burgdorf), Patrik Hruščák (HC Empor Rostock), Ivan Kucharik (HK Agro Topoľčany)