Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Šport

Hádzanári Tatrana Prešov sa rozlúčia s Ligou majstrov

Na snímke s loptou hráč Prešova Alexej Peškov, zľava hráči Nového Sadu Danimir Čurkovič, Goran Trkulja a Miloš Orbovič v zápase hádzanárskej Ligy majstrov mužov C – skupina Tatran Prešov - Vojvodina Novi Sad v Prešove 10. októbra 2015. Foto: TASR/František Iván

Východniari sú po deviatich zápasoch na poslednom šiestom mieste C-skupiny a už dávnejšie stratili šancu postúpiť do ďalších fázy súťaže.

Prešov 4. decembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa sobotným zápasom so španielskym tímom Naturhouse La Rioja rozlúčia s Ligou majstrov. Východniari sú po deviatich zápasoch na poslednom šiestom mieste C-skupiny a už dávnejšie stratili šancu postúpiť do ďalších fázy súťaže. V domácom prostredí však chcú potešiť svojich priaznivcov a nadviazať na nedávne úspešné výsledky.

Po sobotnom zápase sa už hráči Tatrana Prešov budú môcť definitívne sústrediť len na zápasy SEHA Ligy a domácej súťaže. Prestížna LM už bude pokračovať bez nich a až výsledky posledného 10. kola ukážu, či skončí Tatran v C-skupine na poslednej šiestej priečke alebo si o jednu pozíciu polepší. O šancu postúpiť však zverenci Rastislava Trtíka prišli už dávnejšie.

Na snímke lavička Prešova, uprostred tréner Rastislav Trtík v hádzanárskej Lige majstrov mužov C – skupina Tatran Prešov - Vojvodina Novi Sad v Prešove 10. októbra 2015.
Foto: TASR/František Iván
"Očakávam krásny športový zážitok, o ktorý sa chcem podeliť s naplnenou prešovskou Tatran handball arénou. Hráči odviedli v nedávnych zápasoch v rámci svojich možností skvelé výkony. Okrem posledného nešťastného zápasu, čo však tiež patrí k športu, sme odohrali nielen vyrovnané, ale aj víťazné zápasy so silnými tímami ako Záhreb, Moskva, Porto či Meškov Brest. Vojvodine aj Brestu v SEHA lige sme dokázali vrátiť prehry s aj zo zdravotných dôvodov oslabeným mužstvom a neustále sa meniacou zostavou," poznamenal pre TASR tréner Tatrana Rastislav Trtík.

Prešovčania sú naďalej na prvom mieste SEHA Ligy a povzbudivý výsledok dosiahli aj v predošlom zápase Ligy majstrov. V Novom Sade zdolali domácu Vojvodinu 25:24 a práve s týmto mužstvom sa na diaľku popasujú o piatu priečku. Ak Prešovčania nechcú v skupine skončiť poslední, musia nad La Riojou zvíťaziť a dúfať, že Vojvodina neprekvapí Porto. Zápas v Portugalsku sa začína o 90 minút skôr než v Prešove. Hráči Tatrana by svojmu súperovi radi vrátili prehru 29:37 zo Španielska, no hosťom v sobotu pôjde o postup. Práve La Rioja a Porto súperia o druhú postupovú miestenku za už istým postupujúcim Brestom.

Tréner Rastislav Trtík, ktorý v SEHA Lige získal ocenenie Tréner mesiaca november, sa opäť bude musieť zaobísť bez viacerých hráčov. "Naším cieľom bude, aj napriek kompletnému výpadku ľavákov Peskova, Ivkoviča a pravdepodobne aj Čípa, zopakovať bojovný výkon z predošlého domáceho zápasu Ligy majstrov proti Portu, no tentokrát s víťazným koncom. Pevne verím, že nám k tomu v duchu pohodovej predvianočnej atmosféry, o ktorú sa nepochybne postará aj naše PR oddelenie, pomôžu aj diváci," dodal Rastislav Trtík.

Fanúšikovia hádzanej si môžu pozrieť duel aj v televízii na kanáli Sport2 HD, priamy prenos sa začína o 18.15 h.

Program posledného 10. kola C-skupiny Ligy majstrov:

Sobota, 5. decembra:

16.00 Meškov Brest - Čechovskí Medvedi

18.00 FC Porto - Vojvodina Novi Sad

18.30 TATRAN PREŠOV - Naturhouse La Rioja
/rozhodujú: Jurinovič, Mrvica (obaja Chorv.)/


Priebežná tabuľka C-skupiny:

1. Meškov Brest 9 7 0 2 289:238 14

2. Naturhouse La Rioja 9 6 0 3 277:251 12

3. FC Porto 9 6 0 3 259:250 12

4. Čechovskí Medvedi 9 4 0 5 245:260 8

5. Vojvodina Novi Sad 9 2 0 7 226:260 4

6. TATRAN PREŠOV 9 2 0 7 221:258 4