Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Šport

PSK prispeje Tatranu Prešov na cestovné náklady sumou 15.000

Na snímke tréner Prešova Rastislav Trtík dáva inštrukcie Radovanovi Pekárovi v zápase 7. kola C-skupiny hádzanárskej Ligy majstrov Tatran Prešov - Montpellier AHB (Francúzsko) v Prešove 19. novembra 2016. Foto: TASR - Milan Kapusta

Čiastkou 15.000 eur prispeje Prešovský samosprávny kraj (PSK) hádzanárom športového klubu Tatran Prešov, spol. s r.o., na vykrytie cestovných nákladov na účasť v Lige majstrov.

Prešov 12. decembra (TASR) – Čiastkou 15.000 eur prispeje Prešovský samosprávny kraj (PSK) hádzanárom športového klubu Tatran Prešov, spol. s r.o., na vykrytie cestovných nákladov na účasť v Lige majstrov. Schválili to na pondelňajšom rokovaní Zastupiteľstva PSK prešovskí krajskí poslanci.

Výzvu na predkladanie žiadostí na dotácie na podporu účasti športovcov na oficiálnych podujatiach európskeho a svetového charakteru schválili poslanci v celkovom objeme 30.000 eur. Financie pochádzajú z vlastných príjmov PSK. Do určenej lehoty prišla iba táto jediná žiadosť.

Ako informovala vedúca odboru financií Úradu PSK Mária Holíková, ktorá materiál predkladala aj na rokovanie zastupiteľstva, hádzanársky klub Tatran Prešov vo svojej žiadosti zdôvodnil svoju požiadavku vysokými cestovnými nákladmi na jednotlivé zápasy. Ide o letenky do Španielska, Nórska a Ruska. Návrh na rozdelenie dotácie prerokovali aj členovia finančnej komisie pri Zastupiteľstve PSK.