Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Rajnohovej očakávania pred Maďarskom: Silová hádzaná a poctivá obrana

Na snímke vľavo tréner slovenskej hádzanárskej reprezentácie žien Dušan Poloz, vpravo hráčka Monika Rajnohová. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Slovenská hádzanárka sa nedávno stala hráčkou Le Havre Athletic Club Handball, no v týchto dňoch jej myseľ zamestnáva dvojzápas kvalifikácie MS proti Maďarsku.

Michalovce 8. júna (TASR) - Zmluva s klubom francúzskej ligy je už podpísaná, takže Monika Rajnohová sa môže plne sústrediť iba na reprezentáciu. Slovenská hádzanárka sa nedávno stala hráčkou Le Havre Athletic Club Handball, no v týchto dňoch jej myseľ zamestnáva dvojzápas kvalifikácie MS proti Maďarsku. Reprezentačná spojka si uvedomuje, že proti silnému družstvu to bude mimoriadne ťažké, očakávať možno najmä fyzicky náročný duel.

Reprezentantky v utorok absolvovali generálku na Maďarsko, ktorou bol duel v Michalovciach proti Švajčiarsku. Víťazstvo 25:23 sa nerodilo ľahko, no v zápase nešlo ani tak o výsledok, než o nacvičenie si herných situácií. Proti Maďarsku v sobotu 10. júna v Debrecíne a o štyri dni v Bratislave však pôjde o každý gól. Slovenky sa pokúsia prekvapiť favorita dvojzápasu, ktorý rozhodne o postupujúcom tíme na MS. "Bilancia s nimi nie je dobrá, to je fakt. V hlavách sa však musíme nastaviť tak, že chceme spraviť dobrý výsledok," uviedla Rajnohová.

V kariére už pôsobila v Česku i vo Švédsku, skúsenosti má však aj s maďarskom hádzanou, ktorú okúsila v drese Mosonmagyaróvári KC SE. "V Maďarsku som rok hrala a myslím si, že viem, čo možno od súperiek očakávať. Bude to silová hádzaná s dôrazom na kvalitnú obranu. Maďarky majú mnoho hráčok skvelých v individuálnych herných činnostiach. Obe stretnutia budú mimoriadne náročné. Pokiaľ viem, Maďarky budú mať nejaké hráčske absencie, no aj ich "slabšie" hráčky majú veľkú kvalitu. Navyše majú výborného trénera Kima Rasmussena, ktorý patrí k špičke. Nepochybujem o tom, že posunie hru maďarského družstva nahor."

Monika Rajnohová si nasledujúcej sezóne opäť vyskúša legionárčenie, tentoraz vo Francúzsku. Krátko po sezóne 2016/17, ktorú dohrala v družstve HK AS Trenčín, sa dohodla s klubom Le Havre Athletic Club Handball. Zmluva s tímom poprednej európskej súťaže je pre Rajnohovú príjemnou psychickou vzpruhou pred dôležitým kvalifikačným dvojzápasom. "To môžem stopercentne potvrdiť. Nie je príjemné, keď ešte v júni človek hľadá pôsobisko a myslí na to počas reprezentačných zápasov. Teraz sa môžem sústrediť na to, čo nás čaká v najbližších dňoch. Verím, že táto pohoda sa prejaví aj v zápasoch. Po klubovej sezóne som mala dlhšiu hernú pauzu, no pripravovala som sa na reprezentačné zápasy. Osobne dúfam, že budem v kvalifikačných zápasoch v čo najlepšej forme. Na ihrisku dám do toho všetko," uviedla pre TASR.