Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Slovenskí hádzanári odštartujú prípravu v Srbsku bez kapitána Štochla

V roku 1975 sa narodil v Michalovciach slovenský reprezentant v hádzanej Richard Štochl. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Šancu dostanú menej ostrieľaní hráči aj na ďalších postoch.

Bratislava 5. marca (TASR) - Šesť legionárov a jedenásť hráčov z domácej najvyššej súťaže figuruje v nominácii slovenskej hádzanárskej reprezentácie na dva aprílové prípravné duely v Srbsku proti domácemu národnému tímu.

Vo výbere kouča Zoltána Heistera tentoraz absentuje brankár a reprezentačný kapitán brankár Richard Štochl. Šancu dostanú menej ostrieľaní hráči aj na ďalších postoch, informoval Slovenský zväz hádzanej (SZH).

Zápasy v Srbsku s vicemajstrami Európy 2012 sú na programe 4. a 5. apríla, Slováci sa pred nimi budú pripravovať od konca marca v Bratislave. Od októbra čaká slovenskú ekipu kvalifikácia ME 2016 v Poľsku.

Nominácia SR na prípravné duely v Srbsku:

Brankári: Teodor Paul (Tatabánya), Miloš Putera (Grosswallstadt), Marián Žernovič (Sporta Hlohovec)

Pivoti: Andrej Petro (Tatran Prešov), Martin Slaninka (Topoľčany)

Krídla: Martin Straňovský (FC Barcelona), Tomáš Urban (Tatran Prešov), Miroslav Volentics (ŠKP Bratislava), Gabriel Minarovič (Štart Nové Zámky)

Spojky: Csaba Szücs (Hannover-Burgdorf), Marek Mikéci (Varel-Friesland), Lukáš Gamrát (HC Rostock), Oliver Rábek (Tatran Prešov), Ľubomír Ďuriš (Sporta Hlohovec), Patrik Hruščák (Topoľčany), Tomáš Vallo (MŠK P. Bystrica), Radovan Pekár (1. MHK Košice)