Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Hádzanári SR zdolali v príprave v Šali Holandsko

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Zverenci Heineho Ernsta Jensena viedli po prvom polčase o dva góly, v druhom si náskok postrážili.

Šaľa 10. januára (TASR) - Slovenskí hádzanári zvíťazili vo štvrtkovom prípravnom zápase v Šali nad Holanďanmi 29:27. Zverenci Heineho Ernsta Jensena viedli po prvom polčase o dva góly, v druhom si náskok postrážili.

Slováci sa najbližšie predstavia v sobotu 12. januára od 20.30 proti Rumunsku a s rovnakým súperom v nedeľu od 14.00 uzavrú prípravné sústredenie pred II. fázou kvalifikácie o postup na ME 2020.

Prípravný zápas:

Slovensko - Holandsko 29:27(15:13)
Strelci SR:
Straňovský 8, T. Urban 7, L. Urban 6, M. Mikita, Krok, Volentics po 2, Hruščák a Petro po 1


Zápas začal vyrovnane, skóre otvoril domáci Urban, ktorý premenil sedmičku. Holanďania sa dokázali držať na dostrel. V rovnakom duchu sa niesol celý prvý polčas, ani jeden z tímov si nevypracoval výraznejší odstup. Slováci napokon odchádzali do polčasovej prestávky s dvojgólovým náskokom 15:13.

V úvode druhého dejstva Holanďania vyrovnali, ale Slováci mali ďalší priebeh stretnutia pod kontrolou. Vypracovali si opäť náskok o dva góly, súperovi nedovolili výraznejšie zdramatizovať zápas a triumfovali 29:27.

Hlasy po zápase (zdroj: oficiálny facebook SZH):

Radoslav Antl, asistent trénera SR: "Chlapci hrali so srdiečkom celkom peknú hádzanú. Holanďania sú veľmi kvalitný súper, bolo vidieť, že boli zohratejší, pretože už absolvovali jeden trojdňový turnaj. Nám sa trochu zasekávala spolupráca, myslím si, že rozhodli obrana, brankár a protiútoky."

Andrej Petro, pivot SR: "Môj výkon som si predstavoval trochu lepšie, ale zvíťazili sme. Ľuďom sa to muselo páčiť, padlo veľa gólov, hralo sa rýchlo a aktívne, takže som spokojný."