Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hádzanárky Slovenskej reprezentácie čaká posledná skúška pred ME

Archívna snímka spojená s radosťou slovenských hádzanárok po zápase v 2. kvalifikačnej skupine o postup ME 2014 medzi Slovenskom a Francúzskom 11. júna 2014 v Šali. Foto: TASR/Michal Svítok

V zápasoch s Ukrajinou bude dôležité, aby sme predviedli dobrý výkon. O výsledok až tak nepôjde. Chceme mať zo seba dobrý pocit pred blížiacimi sa ME v Osijeku uviedla pre TASR Súkenníková.

Michalovce 28. novembra (TASR) - Slovenskú reprezentáciu hádzanárok čaká cez víkend záverečná herná previerka pred blížiacimi sa ME. Zverenky Dušana Poloza sa predstavia v Michalovciach v dvoch medzištátnych zápasoch proti ďalšiemu účastníkovi šampionátu Ukrajine. Zakončia tak týždenný blok prípravy, ktorý absolvovali v centre Zemplína.

Slovenky sa v Michalovciach pripravovali už od pondelka. Na tréningoch sa venovali nácviku herných činností a prípravu im v stredu spestrilo aj spoločné darovanie krvi. Po dvojzápase s Ukrajinou bude známa definitívna nominácia hráčok, ktoré pocestujú na ME. Šampionát sa uskutoční od 7. decembra v Maďarsku a Chorvátsku a slovenské reprezentantky sa na európskom šampionáte predstavia po dlhých dvadsiatich rokoch. "V príprave nám až tak nezáleží na výsledkoch, no pre zvýšenie sebavedomia by bolo dobré nad Ukrajinou vyhrať," poznamenal kouč Poloz.

Jednou z tých, ktoré by na šampionáte nemali chýbať, je krídelníčka Lucia Súkenníková. "V zápasoch s Ukrajinou bude dôležité, aby sme predviedli dobrý výkon. O výsledok až tak nepôjde. Chceme mať zo seba dobrý pocit. Tréner si zvolil tri kapitánky. Mňa vybral ešte pred kvalifikačným zápasom s Francúzskom, Lýdia Jakubisová bola kapitánkou už pred svojím zranením a ako tretiu sme si zvolili Katku Dubajovú," uviedla pre TASR Súkenníková.

Po zápasoch s Ukrajinou dostanú hráčky na dva dni voľno a v stredu sa opäť zídu v Malackách. Do dejiska základnej D-skupiny ME v Osijeku odcestujú v nedeľu skoro ráno a na druhý deň ich už čaká úvodné vystúpenie proti Francúzsku. Ďalšími účastníkmi skupiny sú Čierna Hora a Srbsko.



Prípravné zápasy SR pred ME v hádzanej žien:

sobota o 18.00 h, Chemkostav aréna:

Slovensko - Ukrajina

nedeľa o 15.00 h, Chemkostav aréna:

Slovensko - Ukrajina (priamy prenos na Sport2 TV)