Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Hádzanári SR budú hrať základnú skupinu ME 2022 v Košiciach

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Baumann

Dve základné skupiny šampionátu odohrajú v Bratislave, jednu v Košiciach. Ďalšie dejiská základných skupín budú Debrecín, Veszprém a Szeged v Maďarsku.

Bratislava 25. júna (TASR) - Slovenská reprezentácia odohrá základnú skupinu majstrovstiev Európy v hádzanej mužov v roku 2022 v Košiciach. Informovali o tom v pondelok predstavitelia Slovenského zväzu hádzanej (SZH). Šampionát privíta Slovensko spolu s Maďarskom.

Dve základné skupiny šampionátu, na ktorom sa predstaví 24 účastníkov, odohrajú v Bratislave na ZŠ Ondreja Nepelu (kapacita 10.050 divákov), jednu v Košiciach v Steel Aréne (8350). Ďalšie dejiská základných skupín budú Debrecín, Veszprém a Szeged v Maďarsku. Ďalšia fáza šampionátu s dvoma nadstavbovými skupinami sa bude hrať v Budapešti a Bratislave, ME vyvrcholia záverečnými duelmi v Budapešti.

"V Steel Aréne nám diváci vždy vytvorili fantastické prostredie, preto sme sa aj s maďarskou stranou dohodli, že Slovensko odohrá základnú skupinu v Košiciach," uviedol prezident SZH Jaroslav Holeša. "Ideálny scenár je, že v Košiciach po troch zápasoch skončíme na postupovej priečke a tím sa presunie do Bratislavy, kde v nasledujúcej fáze odohrá ďalšie tri stretnutia," dodal Holeša.

Hádzanári pôjdu podľa vzoru hokejistov, na budúcoročnom svetovom šampionáte odohrá slovenská reprezentácia základnú skupinu rovnako v Košiciach: "Fanúšikovské zázemie na východe republiky je na vysokej úrovni. V Košiciach očakávame vypredané počas všetkých troch hracích dní. V meste je veľmi dobrá infraštruktúra, nielen čo sa týka haly, ale aj hotelov a ďalších potrebných vecí. Uvidíme, ako to dopadne na hokejovom šampionáte a my sa chceme z týchto MS poučiť. Preto budeme spolupracovať aj s organizačným výborom hokejových MS."

ME hádzanárov v roku 2022 na Slovensku a v Maďarsku sa uskutočnia v termíne 14. až 30. januára. Právo organizovať šampionát pridelili spoločnej kandidatúre delegáti kongresu Európskej hádzanárskej federácie (EHF) minulý týždeň v Glasgowe. V boji o EHF EURO 2022 uspela v konkurencii jednotnej kandidatúry troch krajín - Francúzska, Španielska a Belgicka pomerom hlasov 32:14. Na území Slovenska sa majstrovstvá sveta uskutočnili ešte v roku 1990, keď mužský šampionát organizovalo na prelome februára a marca Československo.