Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Slovenské hádzanárky prehrali s Islandom aj v Trenčíne 25:27

Na archívnej snímke slovenské hádzanárky. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

Zverenkyne českého trénera Dušana Poloza v tomto prípravnom bloku odohrali už piaty duel.

Trenčín 28. novembra (TASR) - Slovenské hádzanárky prehrali v utorňajšom prípravnom stretnutí v Trenčíne s reprezentantkami Islandu 25:27. Neoplatili im tak prehru z pondelňajšieho prvého vzájomného duelu, v ktorom taktiež inkasovali o dva góly viac ako dali (26:28).

Zverenkyne českého trénera Dušana Poloza v tomto prípravnom bloku odohrali už piaty duel. Po remíze 30:30 a prehre 24:26 v Srbsku, v piatok v Bratislave čelili Nemkám, s ktorými prehrali o jediný gól 22:23.

výsledok:

Slovensko - Island 25:27 (10:10)


Najviac gólov SR: Szarková 6, Minarčíková 4, Trehubová a Kučerová po 3

hlasy po zápase (zdroj: youtube SZH):

Dušan Poloz, tréner SR:
"Do zápasu sme vstúpili dobre. Zmenili sme obranu na 0-6, to isté hral aj súper a to nám vyhovovalo. Po prvých desiatich minútach sme viedli 5:3, ale potom Island zmenil obranu na 1-5 a už sme sa trápili. Záver nám opäť nevyšiel, spravili sme chyby v poslednej dvojminútovke a to nás stálo lepší výsledok."

Adriana Medveďová, brankárka SR: "Mali sme lepší vstup do zápasu ako včera. Vyhovovala nám ich zmena obrany. V druhom polčase to bolo už o jediný gól a možno nám chýbalo trochu šťastia. No nezvládli sme pár záverečných útokov a chybovali sme aj v obrane."

Domáce hráčky sa chceli severankám odplatiť za pondelňajšiu prehru a tak do duelu aj nastúpili. V úvodnom polčase to však bola veľmi vyrovnaná partia a tímy išli do šatní za vyrovnaného stavu 10:10. Island si krátko po začiatku druhej časti vypracoval dvojgólový náskok a ten si udržiaval až do 45. minúty, keď sa Slovenkám podarilo vyrovnať na 18:18. Päť minút pred koncom svietilo na ukazovateli skóre 23:23 a duel smeroval k dramatickému záveru. Minútu pred koncom viedli Islanďanky 26:25, Slovenky pokazili dva útoky po sebe a nakoniec prehrali 25:27.