Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Štochl bude od novej sezóny v Čechove, tvrdí stránka ruského klubu

Slovenský hádzanársky brankár Richard Štochl Foto: TASR/Pavel Neubauer

Po dvoch sezónach v službách francúzskeho Montpellieru sa vedenie klubu rozhodlo, že nebude so slovenským hádzanárskym brankárom Richardom Štochlom rokovať o predĺžení kontraktu.

Moskva 9. mája (TASR) - Slovenský hádzanársky brankár Richard Štochl sa stane od novej sezóny posilou ruského šampióna Medvedi Čechov. V klube z moskovského predmestia, ktorý sa s novou akvizíciou pochválil v stredu na oficiálnej internetovej stránke, nahradí odchádzajúceho Jevgenija Budka. O gólmanský post sa bude deliť s Olegom Gramsom.

Po dvoch sezónach v službách francúzskeho Montpellieru sa vedenie klubu rozhodlo, že nebude so Štochlom rokovať o predĺžení kontraktu a do nového ročníka pôjde s dvojicou Primož Prost a Michael Robin. Od roku 2013 sa navyše do tímu trénera Patrica Canayera dostane z nemeckého THW Kiel hviezdny reprezentačný brankár Francúzska Thierry Omeyer.

Dlhoročná reprezentačná opora sa stáva svetobežníkom -po Maďarsku (Dunaferr a Veszprém), Slovinsku (Celje) a Francúzsku (Montpellier) zavíta v kariére už do štvrtej krajiny v kariére.