Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Tréner hádzanárok Slovenska Poloz bude viesť nórske Molde

Dušan Poloz, hádzaná Foto: TASR/Pavel Neubauer

Poloz priviedol slovenský ženský tím po dlhých rokoch na ME a vlani v Maďarsku a Chorvátsku s ním obsadil 12. priečku.

Molde 20. apríla (TASR) - Tréner slovenskej reprezentácie hádzanárok Dušan Poloz bude v novej sezóne viesť aj nováčika nórskej najvyššej súťaže žien Molde HK. S klubom podpísal dvojročný kontrakt s opciou na ďalšiu sezónu. Informoval o tom v pondelok portál nórskeho denníka z Molde Romsdals Budstikke.

Štyridsaťdeväťročný Poloz sa tak po januárovom ukončení svojho pôsobenia na lavičke Baníka Most vracia na klubovej úrovni do krajiny, kde už v minulosti dlhé roky pôsobil a tamojšiu hádzanú dôverne pozná. "V Nórsku som v minulosti trénoval na mnohých zaujímavých miestach. Teraz mám pocit, že je čas na novú výzvu," povedal Poloz.

Do svojho nového pôsobiska odcestuje Poloz po júnovej baráži ME 2015, v ktorej sa Slovenky stretnú dvakrát so Španielskom. V Molde jeho prácu poznajú a angažovať ho chceli už pred dvoma rokmi, vtedy ale ponuku z viacerých dôvodov odmietol. Teraz už nováčikovi najvyššej súťaže prikývol. "Som absolútne presvedčený, že klub má na to, aby sa udržal medzi elitou. Výsledky v uplynulých rokoch mal impozantné a počul som dobré referencie o Molde aj od iných trénerov," dodal Poloz, ktorý by chcel do tímu získať ďalšie posily.

Šéf klubu Per Gjerde je nadšený, že Poloz súhlasil s ponukou. Pre Molde bol prioritnou voľbou. "Je to veľká kapacita a sme veľmi radi, že povedie Molde. Chceli sme skúseného trénera, ktorý má dlhoročné skúsenosti. Máme veľmi mladý tím, ktorý potrebuje správne vedenie," povedal pre rbnett.no Gjerde s tým, že klub ešte potrebuje získať k Polozovi vhodného asistenta. Ten preberie plnú zodpovednosť za tím v čase, keď bude mať český kouč povinnosti pri slovenskom národnom tíme. Molde obsadilo v tejto sezóne nórskej druhej ligy druhú postupovú priečku.

Poloz priviedol slovenský ženský tím po dlhých rokoch na ME a vlani v Maďarsku a Chorvátsku s ním obsadil 12. priečku. Skúsený kormidelník viedol na klubovej úrovni naposledy Baník Most a od roku 2012 slávil s družstvom titul v spoločnej česko-slovenskej WHIL, domácom play off i v pohári. V roku 2013 uspel Most pod jeho vedením aj na európskej scéne, keď triumfoval vo finále Vyzývacieho pohára.