Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Hádzanárkam pôjde v súboji proti Ukrajine o sebavedomie

Na snímke slovenské reprezentanky v hádzanej Lucia Súkenníková (vľavo) a Tetyana Trehubová Foto: TASR/Martin Baumann

Po dvojzápase s Ukrajinou dostanú hráčky dvojdňové voľno a po ňom sa opäť stretnú v Malackách.

Michalovce 26. novembra (TASR) - Slovenské hádzanárky sa počas najbližšieho víkendu predstavia v prípravnom dvojzápase proti Ukrajine. Stretnutia v Michalovciach budú pre zverenky trénera Dušana Poloza generálkou na majstrovstvá Európy, ktoré štartujú už 7. decembra v Maďarsku a Chorvátsku. Špecifickú príchuť budú mať pre spojku Tetyanu Trehubovú, ktorá pochádza práve z tejto krajiny.

Spomínané duely sú v Chemkostav aréne na programe v sobotu o 18.00 a v nedeľu o 15.00. "Budú to pre mňa zaujímavé zápasy a nielen pre mňa, ale aj pre mojich známych a pre divákov. V tíme Ukrajiny mám mnoho bývalých spoluhráčok a aj viaceré kamarátky," uviedla pre TASR Tetyana Trehubová. Ukrajinky predstavujú kvalitného súpera na záver prípravy a na európskom šampionáte takisto nebudú chýbať.

Tréner Dušan Poloz netají, že v príprave nie sú výsledky prvoradé, no jeho zverenky by domácich divákov rady potešili víťazstvom. "Pre naše sebavedomie bude dôležité vyhrať v týchto zápasoch. V prvom rade si však ideme skúsiť našu hru. Myslím si, že to budú kvalitné zápasy," poznamenala Trehubová a v podobnom duchu sa vyjadrila aj krídelníčka Lucia Súkenníková. "Víťazstvo by určite pridalo na sebavedomí. Dôležité však bude, aby bol dobrý výkon, o výsledok až tak nepôjde. Jednoducho chceme mať zo seba dobrý pocit," povedala hráčka českého Mostu.

Po dvojzápase s Ukrajinou dostanú hráčky dvojdňové voľno a po ňom sa opäť stretnú v Malackách. V Osijeku, ktorý bude dejiskom "slovenskej" D-skupiny, nebudú zverenky Dušana Poloza patriť k favoritkám. Predstavia sa v ňom spoločne s Francúzskom, Srbskom a Čiernou Horou. "Môžeme prekvapiť. Možno nás viacerí podcenia a povedia si, že nejaké Slovensko, ktoré je na ME po 20-tich rokoch, bude ľahký súper. Ale my tam ideme využiť svoju šancu a možno sa nám podarí prekvapiť. Mojím cieľom je postup zo skupiny," netají Trehubová. Postupové ambície má aj Lucia Súkenníková. "Ja idem na každý turnaj s najvyššími ambíciami. Chcem postúpiť zo skupiny a dúfam, že to bude chcieť celé družstvo. Verím, že potrápime favoritov, a že si nespravíme hanbu. Chceme dokázať, že aj Slovensko vie hrať hádzanú a vie byť konkurencieschopné každému súperovi," poznamenala Súkenníková.

Aktuálne najvážnejší otáznik slovenskej zostavy visí nad štartom pivotky Dominiky Horňákovej. Hráčka michalovskej Iuventy si cez víkend počas tréningu pred odvetným duelom Pohára EHF v Brašove zranila členok. V príprave ju nahradila Patrícia Wollingerová a v piatok sa rozhodne, či to bude definitívne riešenie. "Dôležité vyšetrenie ju čaká v piatok predpoludním. Potom lekár skonštatuje záverečný výsledok. Dominika by momentálne aj tak nemohla trénovať, to zranenie potrebuje niekoľko dní pokoj," uviedla pre TASR vedúca národného tímu SR Renáta Marcinová.