Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Víťazmi Česko-slovenského pohára 2017 opäť muži Tatrana Prešov

Ilustračná snímka.. Foto: TASR - Milan Kapusta

Slovenský majster obhájil triumfy z oboch predchádzajúcich ročníkov.

Plzeň 27. augusta (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa stali víťazmi Česko-slovenského pohára 2017, keď v nedeľňajšom finále zdolali HC Dukla Praha 32:24.

Tretie miesto si vybojovali domáci Talent Robstav-M.A.T Plzeň po víťazstve nad HKM Šaľa 29:25. Slovenský majster obhájil triumfy z oboch predchádzajúcich ročníkov.

Výsledky:

finále: Tatran Prešov - HC Dukla Praha 32:24 (19:13)
o 3. miesto: HKM Šaľa - Talent Robstav-M.A.T Plzeň 25:29 (10:13)


Hlasy po finále:

Slavko Goluža, tréner Tatrana: "Cením a užívam si každé víťazstvo, pretože rešpektujeme každého súpera. Podstatné pre mňa je, že sme na turnaji hrali lepšie ako na nedávnom prípravnom turnaji v Doboji. A to napriek tomu, že nám chýbal Oliver Rábek, ktorý je dôležitou súčasťou tímu. Ale práve kolektívny výkon je to, čo by som chcel vyzdvihnúť. Žiaľ, na nejaké oslavy nie je absolútne priestor a čas. Mužstvo sa už musí sústrediť na budúcotýždňové zápasy, a keďže ani cesta z víťazného turnaja nie je to, čo nám hrá do karát, našou prioritou po turnaji je čo najrýchlejšie zregenerovať a pripraviť sa čo najlepšie na ďalší zápas."

Radovan Pekár, kapitán Tatrana: "Žiadne víťazstvo nie je ľahké a nepríde samo od seba. Treba preňho niečo urobiť. My sme v lete absolvovali dobrú prípravu, tvrdo sme trénovali a toto je prvá odmena za naše úsilie. Tešíme sa, no nerobíme z toho žiadnu vedu. Sme radi, že sme vyhrali Česko-slovenský pohár, no sústredíme sa na ďalšie zápasy a ďalšie ciele. Nateraz neprichádza do úvahy ani žiadna oslava, odkladáme si ju a vytvoríme si na ňu čas, keď na to bude viac voľna. Teraz určite nie, v stredu máme zápas v SEHA lige a čaká nás náročný víkend v kvalifikácii Ligy majstrov, takže všetko smeruje k tomuto víkendu a sústreďujeme sa ďalej na prácu."