Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Do ženskej hádzanárskej reprezentácie sa po zranení vracia Jakubisová

Lýdia Jakubisová zo Slovenska (vľavo) sa snaží prejsť cez dvojicu brániacich Rumunok v prvom zápase baráže o postup na tohtoročné MS v hádzanej žien medzi Slovenskom a Rumunskom 1. júna 2013 v Partizánskom. Foto: TASR/Henrich Mišovič

V rámci októbrového reprezentačného zrazu odohrajú hádzanárky turnaj v Maďarsku.

Bratislava 22. septembra (TASR) - Desať legionárok figuruje v nominácii slovenskej reprezentácie hádzanárok na októbrový reprezentačný zraz. V rámci neho odohrajú zverenky kouča Dušana Poloza od 10. do 12. októbra turnaj v Maďarsku. Okrem nich a domáceho národného tímu na ňom v mestečku Szigetszentmiklós pri Budapešti predstavia ešte Rakúsko a Česko. Do kádra sa pred decembrovým európskym šampionátom po dlhodobom zranení pravého kolena vracia krídelníčka Lýdia Jakubisová z bundesligového Thüringer HC, informoval Slovenský zväz hádzanej. Zraz hráčok je 6. októbra.

Nominácia hádzanárok na októbrový reprezentačný zraz:

Brankárky: Martina Túrociová (Zlín), Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Simona Súlovská (Slávia Partizánske)

Pivotky: Andrea Czaniková (Trier), Eva Minarčíková (Sokol Poruba), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce)

Krídla: Lýdia Jakubisová (Thüringer HC), Lucia Súkenníková (Baník Most), Réka Bíziková (Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (Slávia Partizánske)

Spojky: Katarína Dubajová (Nowy Sacz), Silvia Szücs (Celle), Petra Beňušková (Saint-Maur), Simona Szarková (Baník Most), Monika Rajnohová (Slavia Praha), Tetyana Trehubová, Martina Bačíková (obe Iuventa Michalovce), Klaudia Michnová (Slávia Partizánske)