Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

O ženskom titule sa rozhodne v Dunajskej Strede 29. mája

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Po kontumácii majú Dunajská Streda i Michalovce na čele tabuľky nadstavbovej časti o majstra SR zhodne päť bodov a víťaz vzájomného zápasu sa bude tešiť z titulu.

Bratislava 17. mája (TASR) - Meno nového ligového šampióna v hádzanej žien bude známe 29. mája. Športovo-technická komisia Slovenského zväzu hádzanej (ŠTK SZH) na tento termín preložila zápas 5. kola nadstavbovej časti medzi HC DAC Dunajská Streda a MŠK Iuventa Michalovce. Ten sa mal pôvodne odohrať už v stredu 15. mája, no odložili ho po atentáte na predsedu vlády SR Roberta Fica.

"Stretnutie 5. kola nadstavby HC DAC Dunajská Streda – Iuventa Michalovce sa odohrá v stredu 29. mája 2024 o 18.30 h. V tomto termíne sa mal hrať duel 6. kola MŠK Iuventa Michalovce – HK Slovan Duslo Šaľa, ktorý sa však napokon neuskutoční. ŠTK ho skontumovala výsledkom 10:0 v prospech Iuventy Michalovce bez odstúpenia disciplinárnej komisii SZH, teda bez ďalších disciplinárnych následkov," uvádza sa v stanovisku ŠTK SZH na oficiálnej stránke Slovenského zväzu hádzanej.

Po kontumácii majú Dunajská Streda i Michalovce na čele tabuľky nadstavbovej časti o majstra SR zhodne päť bodov a víťaz vzájomného zápasu sa bude tešiť z titulu. V prípade remízy hrá v prospech Iuventy lepšia bilancia vzájomných stretnutí z tejto sezóny MOL ligy.