Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Slovenské hádzanárky prehrali s Poľskom 20:29 a v skupine sú bez bodu

Kinga Grzybová z Poľska (vľavo) a Karin Bujnochová zo Slovenska v zápase 2. kola kvalifikácie ME žien v hádzanej medzi Slovenskom a Poľskom 1. októbra 2017 v Nitre. Foto: TASR/Henrich Mišovič

S pribúdajúcimi minútami Slovenky strácali istotu najmä v ofenzíve, niekoľkokrát zakončovali z nepripravených pozícií a napokon utrpeli vysokú prehru.

Nitra 1. októbra (TASR) - Slovenské hádzanárky prehrali v druhom stretnutí kvalifikácie majstrovstiev Európy 2019 vo Francúzsku s Poľskom 20:29 a v 2. skupine sú zatiaľ po dvoch zápasoch bez bodu. V zápase sa s reprezentačnou kariérou rozlúčila jej dlhoročná opora, krídelníčka Lýdia Jakubisová.

Zverenkyne trénera Dušana Poloza sa v kvalifikácii najbližšie predstavia 22. marca 2018 v Taliansku.

Slovenky vstúpili do zápasu výborne a vďaka presnej streľbe vyhrávali 3:1. Potom však Poľky spresnili obranu a darilo sa im aj v útoku. Onedlho už viedli rozdielom dvoch gólov, Slovenkám sa prestalo dariť v streľbe. Ich tri pokusy skončili na žrdi, hostky podržala aj Placzeková. V závere polčasu Poľky utiekli na rozdiel štyroch gólov a vyhrali ho 13:9.

Poľky vstúpili lepšie aj do druhého polčasu a zvýšili už na rozdiel šiestich gólov. Pozornou obranou a premenenými protiútokmi si držali v ďalšom priebehu zápasu svoj komfortný náskok. S pribúdajúcimi minútami Slovenky strácali istotu najmä v ofenzíve, niekoľkokrát zakončovali z nepripravených pozícií a napokon utrpeli vysokú prehru.

kvalifikácia ME 2019:

Slovensko - Poľsko 20:29 (9:13)

Rozhodovali:
Ilievová - Karbesková, vylúčenia: 3:3, 7m hody: 0/0 - 1/1


zostavy:

Slovensko:
Medveďová, Gubíková, - Bujnochová, Demajová, Rajnohová, Rebičová, Habánková, Holešová, Kučerová, Szarková, Školková, Olšovská, Minarčíková, Pastorková, Rechtorisová, Jakubisová.

Poľsko: Placzeková - Achruková, Drabiková, Gawliková, Grzybová, Janiszewská, Kobylinská, Kozlowská, Kudlacz-Glocová, Labudová, Lisewská, Michalowá, Roszaková, Szarawagová, Urtnowská, Zawistowská

hlasy po zápase:

Dušan Poloz, tréner SR:
"Nefungovalo nám vôbec nič. Myslel som si, že po solídnom výkone v Čiernej Hore ukážeme niečo viac, ale Poľky boli ťažký súper. Pripadalo mi to, že si Poľky dali gól, kedy chceli. Musíme si všetko podrobne zanalyzovať. Mali sme katastrofálnu úspešnosť streľby a brankárky sa nemali z čoho chytiť."

Mária Holešová, hráčka SR:
"Hrali sme veľmi zle v obrane, nevedeli sme sa chytiť. Poľky mali vysoký stred obrany, navyše sme zahodili veľmi veľa čistých šancí. Verím, že sa ešte pobijeme o postup, nič nevzdávame."

Lýdia Jakubisová, hráčka SR:
"Moja rozlúčka mohla byť krajšia, ale bohužiaľ, nedá sa nič robiť. To, že som sa rozlúčila mi príde až potom, keď prestanem chodiť na zrazy."

výsledok druhého zápasu:


Taliansko - Čierna Hora 16:23 (5:12)

tabuľka 2. skupiny:

1. Čierna Hora 2 2 0 0 70:55 4

2. Poľsko 1 1 0 0 69:33 4

3. Slovensko 1 0 0 1 43:53 0

4. Taliansko 2 0 0 2 45:86 0