Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Hádzanár Bosny Davidovič zostáva v Tatrane Prešov

Na archívnej snímke z 22. februára 2022 s loptou Marko Davidovič, vpravo vzadu Oliver Rábek (obaja Tatran Prešov), druhý sprava Przemyslaw Krajewski (obaja Orlen Wisla Plock) v zápase 6. kola skupinovej fázy EL v hádzanej mužov Tatran Prešov – Orlen Wisla Plock v Prešove. Foto: TASR – Milan Kapusta

Predĺženie pôsobenia Marka Davidoviča v tíme privítal aj tréner Radoslav Antl.

Prešov 26. apríla (TASR) - Dres hádzanárov Tatrana Prešov si bude aj v nasledujúcom období obliekať Marko Davidovič. Klub s 29-ročným reprezentantom Bosny a Hercegoviny predĺžil aktuálny kontrakt o ďalšie dve sezóny. Informoval o tom na svojom webe.

Davidovič prišiel do Prešova v januári tohto roka a pôvodne podpísal zmluvu do konca sezóny. Po rokovaniach sa klub s hráčom dohodol na predĺžení kontraktu do konca júna 2024. "Je to veľmi dobrý hráč, o ktorého sme mali záujem a sme radi, že pokračuje v Prešove ďalej. Markovi sa prostredie, mužstvo, či tréningový proces, ale aj reč a tunajšia mentalita páčia. Potrebovali sme sa „stretnúť“ na finančných veciach, čo sa napokon podarilo, aj keď požiadavky jeho agenta boli najprv vyššie, ako sme boli ochotní splniť. Napokon však pochopil, že je lepší vrabec v hrsti ako holub na streche a radšej zvolil formu istoty a známeho prostredia, ktoré vymenil za neisté podmienky, s akými sa stretol napríklad naposledy v Bukurešti," prezradil majiteľ Tatrana Miloslav Chmeliar a zdôraznil: "Popri Pedrovi Pachecovi a Lukášovi Urbanovi tak budeme mať do budúcej sezóny tri alternatívy na strednej spojke."

Davidovič pôsobil v uplynulých sezónach v Poľsku, Srbsku, Maďarsku i Rumunsku. Pred príchodom do Tatrana hral v tíme CSM Bukurešť, v drese ktorého zaznamenal v Európskom pohári 17 gólov. Ďalších 9 pridal v tejto sezóne Európskej ligy v štyroch stretnutiach, v ktorých už nastúpil v prešovských farbách. "Rozhodovanie o predĺžení zmluvy nebolo ťažké, pretože klub sa v tejto veci zachoval korektne. Hovoril som s majiteľom klubu, trénerom, potom sme to prebrali s mojou manželkou a dohodli sme sa, že tu ostaneme. Myslím si, že je to dobré pre obe strany. Podpísal som na ďalšie dve sezóny a verím, že už v tej najbližšej budeme mať silné mužstvo, s ktorým sa pobijeme o úspech," skonštatoval k podpisu nového kontraktu 188 centimetrov vysoký hráč.

Predĺženie pôsobenia Marka Davidoviča v tíme privítal aj tréner Radoslav Antl. "Osobne som veľmi rád, že Marko u nás ostáva aj ďalšie dve sezóny. Sám som ho tu dotiahol a viem, aký to je hráč, keďže som proti nemu sám hrával. Vidím teraz ale aj ako trénuje. Musím povedať, že v takej fyzickej forme ako je teraz, som ho ešte nevidel, čo potvrdil aj jeho manažér. Verím, že sa bude ešte zlepšovať a ostane zdravý. Je to poctivý človek, výborne zapadol do partie, systému a celého chodu klubu. Je to Balkánec a Slovan, ktorý má k tomu prostrediu blízko. Som teda veľmi rád, že ostáva,“ uviedol prešovský kormidelník.