Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Šport

Hádzanári Prešova sa v osemfinále EP stretnú s Hafnarfjördurom

Na snímke zľava Thorsteinn Leo Gunnarsson (Afturelding), Lukáš Urban (Prešov), Bergvin Thor Gíslason (Afturelding) počas druhého zápasu 3. kola Európskeho pohára EHF v hádzanej mužov Tatran Prešov - UMFA Afturelding 26. novembra 2023 v Prešove. Foto: TASR - Veronika Mihaliková

Slovenský vicemajster nastúpi v prvom dueli na palubovke súpera 10. alebo 11. februára 2024, odvetu odohrá doma o týždeň neskôr.

Viedeň 5. decembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov sa v osemfinále Európskeho pohára EHF stretnú s islandským tímom FH Hafnarfjördur. Rozhodol o tom utorkový žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie vo Viedni. Slovenský vicemajster nastúpi v prvom dueli na palubovke súpera 10. alebo 11. februára 2024, odvetu odohrá doma o týždeň neskôr.

Prešov figuroval pred žrebom v druhom koši. V tejto sezóne tretej najvýznamnejšej európskej pohárovej súťaže vyradil v 2. kole český tím HK FCC Město Lovosice (32:28 vonku a 36:26 doma), v treťom kole si potom v domácom dvojzápase poradil s iným islandským klubom UMFA Afturelding po výsledkoch 27:24 a 28:25. Hafnarfjördur je v súčasnosti líder domácej najvyššej súťaže, v prebiehajúcej edícii EP vyradil Partizan Belehrad i belgický Bocholt.

"Žreb bol k nám nekompromisný. Myslím, že sme dostali jedno z najsilnejších družstiev. Ale zrejme nás to ťahá na Island. Už teraz zháňame informácie a prichystáme sa na nich. Určite budú hrať tvrdo a trestať chyby ako to ukázal Afturelding a budú silní na lopte. Tieto družstvá hrajú až do konca, nevzdávajú sa a to, či začíname vonku, alebo doma, tak nehrá až takú veľkú úlohu. Bude závisieť od toho, kto si aký náskok urobí," reagoval pre klubový web tréner prešovského tímu Pavol Jano. Doplnil ho asistent kapitána Lukáš Urban: "Myslím si, že sme opäť nemali šťastie na žreb. Znova nám prisúdil islandský tím. Jeden z najťažších súperov, ktorí boli v koši. Pozitívne je, že hráme druhý zápas doma a máme dva mesiace na to, aby sme sa pripravili. Bude to určite zaujímavý zápas pre divákov.“

Tatran sa s Hafnarfjördurom už stretol v pohárovej Európe pred šiestimi rokmi. Doma vtedy vyhral 24:21, vonku prehral 23:26, no vďaka vyššiemu počtu gólov na súperovej palubovke postúpil do skupinovej fázy vtedajšieho Pohára EHF.

žreb osemfinále Európskeho pohára EHF (prvé zápasy 10./11. februára, odvety 17./18. februára 2024):

FH Hafnarfjördur - TATRAN PREŠOV

SSV Brixen - Olympiacos SFP

Besiktas Safi Cimento - FTC-Green Collect

CS Minaur Baia Mare - RK Vogošca

RK Sloboda Tuzla - MRK Krka

CSA Steaua Bukurešť - HCB Karviná

Valur Reykjavík - RK Metaloplastika Šabac

Förthof UHK Krems - Bregenz Handball