Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Hádzanári Tatrana Prešov remizovali s bieloruským tímom SKA Minsk

Ilustračný záber. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Ich druhý zápas A-skupiny Pohára EHF sa skončil 25:25.

Prešov 17. februára (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov remizovali vo svojom druhom zápase v A-skupine Pohára EHF s bieloruským tímom SKA Minsk 25:25.

Prešovčania si od úvodu vypracovali náskok, v prvom polčase viedli aj o 5 gólov, ale na prvé víťazstvo v súťaži napokon nedosiahli. Najlepšími strelcami domáceho tímu boli autori šiestich gólov Jakub Hrstka a Lukáš Urban.

Tatran sa v Pohári EHF najbližšie predstaví v sobotu 24. februára od 18.00 na palubovke priebežného lídra skupiny SC Magdeburg. Minsk bude hrať v rovnaký deň v Dánsku proti Bjerringbro-Silkeborg.

A-skupina:

Tatran Prešov - SKA Minsk 25:25 (13:11)

Zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič - M. Šárpataky, Butorac, Hrstka 6, Lapajne 3, Krok 1, Rečičár, Babič 3, Kríž, L. Urban 6, Pekár, Číp 2, Vučko, Abramovič, Kasal 4, najviac gólov Minsku: Doncov 9, Kuleš 6, Bochan 5, TH: 6/6 - 0/0, vylúčení: 4 - 4, ŽK: 3:3.


Prešovčania chceli v domácom prostredí zvýšiť svoje šance na postup a vstup do zápasu mali ideálny. Viedli 2:0 i 4:1 a hoci hostia vyrovnali na 4:4, Tatran pokračoval v napĺňaní víťazných ambícií. V polovici prvého dejstva viedol o 4 góly (10:6) a neskôr aj o 5 (13:8), no bieloruský tím štvorgólovou šnúrou v závere prvej tridsaťminútovky znížil na 13:11.

Vydarený záver prvej časti hostí povzbudil a hoci Prešovčania aj v druhom viedli o štyri góly (21:17), Minsk sa nevzdával. Dráma vyvrcholila v posledných minútach. Tatran sa viackrát dostal do jednogólového náskoku, no hostia vždy vyrovnali. Prešovčania napokon na víťazstvo nedosiahli, hráči Minsku vyrovnali na konečných 25:25 v poslednej minúte.

Hlasy po zápase:

Slavko Goluža, tréner Tatrana: "Je nám to ľúto, lebo zápas sme mali dobre rozbehnutý a zaslúžili sme si ho vyhrať. Bohužiaľ, keď sme ho mali zlomiť hlavou, začali sme ho lámať individuálnymi rozhodnutiami. V závere sa zopakovala situácia zo zápasu proti Gorenje Velenje, keď namiesto toho, aby sme faulovali strieľajúceho hráča, sme v obrane príliš mäkkí a dovolíme mu skórovať. V momentoch, keď musíme zápas zlomiť, vyžadujeme od hráčov zodpovednosť, čo dnes v kľúčových momentoch chýbalo. Za takéto kardinálne chyby musia aj chlapci zobrať zodpovednosť.“

Jakub Hrstka, krídlo Tatrana: "Ťažko sa mi tento zápas hodnotí. Minsk má podobne mladý mančaft ako my, odohrali vynikajúci zápas doma s Magdeburgom. My sme sa na nich ale dobre pripravili, prakticky celý zápas sme viedli o 2-3 góly, zase sme ale urobili pár technických chýb, v závere prišli nejaké nepremenené šance a už to bolo gól na gól. Myslím si, že sme hrali lepšie ako Minsk, ale bohužiaľ výsledok tomu nezodpovedá."

Lukáš Urban, spojka Tatrana
: "Po zápase prevláda smútok, lebo sme v ňom v podstate celý čas viedli. Napokon sme ale nezvládli dotiahnuť to do víťazného konca. Škoda niektorých zahodených šancí, no a myslím si, že sme zle zahrali presilovky. Neviem, či sme vôbec nejakú vyhrali. Rovnako tak zlomové bolo, že sme sa nedokázali pri trojgólovom rozdiele odpútať napriek tomu, že sme mali k dispozícii viaceré útoky. Sme z toho sklamaní, ale musíme zdvihnúť hlavy a ísť ďalej."



tabuľka A-skupiny:

1. Magdeburg 2 2 0 0 66:57 4

2. Bjerringbro-Silkeborg 2 1 0 1 53:52 2

3. SKA Minsk 2 0 1 1 56:58 1

4. TATRAN PREŠOV 2 0 1 1 44:52 1