Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Hádzanári Tatranu Prešov si v Lige majstrov nezahrajú

Ilustračná snímka Foto: TASR - Milan Kapusta

Na domácom turnaji tak budú hrať iba o konečné 3. miesto.

Prešov 2. septembra (TASR) - Hádzanári Tatrana Prešov prehrali v semifinálovom zápase kvalifikačného turnaja Ligy majstrov s Alpla HC Hard 25:26. Pre Prešovčanov to znamená, že v sezóne 2017/2018 nebudú hrať v skupinovej fáze Ligy majstrov. Na domácom turnaji tak budú hrať iba o konečné 3. miesto proti Riihimäen Cocks. V hre bude nasadenie do 3. predkola Pohára EHF.


Kvalifikačný turnaj LM 2017/2018:

semifinále:

Sporting Lisabon - Riihimäen Cocks 31:27

TATRAN PREŠOV - Alpla HC Hard 25:26 (12:13)


zostava a góly Tatrana: Čupryna, Cvitkovič - M. Šárpataky, Butorac 7, Hrstka 3, Krok 4, Babič 4, L. Urban 1, Pekár, Číp 2, Peskov 3, Vučko, Jankovič 1, Kasal, Carapkin. Rozhodovali: Herczeg, Südi (obaja Maď.), 7 m hody: 4/3 - 1/1, 1500 divákov.



hlasy:

Slavko Goluža, tréner Tatrana Prešov: „Veľa síl sme nechali v zápase proti Brestu. Začiatok zápasu sa nevyvíjal podľa našich predstáv a prišli sme o zraneného Miša Kasala. Všetko sa dá pochopiť, ale rozmýšľanie našich hráčov, sa dá pochopiť ťažšie. Takýto zápas sa hrá na víťazstvo o jeden gól, nie o desať. Vždy, keď sme zabojovali v obrane a mali sme možnosti, splašili sme sa v útoku a rýchlo ich zakončovali a to aj v druhom polčase, keď sme mali dvojgólový náskok. Zápas sa vyhráva v obrane a je dôležité, aby to pochopili aj hráči. Zdôrazňujem to preto, že sme na začiatku práce s mužstvom a za tak krátku dobu nie je možné zmeniť všetky návyky.“

Radovan Pekár, kapitán Tatrana Prešov: "Po takomto zápase nemôžu byť moje pocity iné ako negatívne. Je to pre nás sklamanie, ale nie je veľký priestor na dlhé smútenie. Musíme sa pozrieť na naše chyby a na veci, ktoré musíme spraviť lepšie. Mám pocit, že v kritických momentoch nám príliš veľká zodpovednosť zväzovala ruky."

Dominik Krok, spojka Tatrana Prešov: „Dnes sme mali jednoznačne vyhrať, no nepredviedli sme taký výkon ako v stredu proti Brestu. Strašne to mrzí a ťažko sa mi hľadajú slová. Robili sme chyby v obrane i v útoku a v takomto zápase sa to hneď trestá. Neviem čo sa presne stalo. Nehrali sme dobre a to bol kameň úrazu."

Petr Hrachovec, tréner Alpla HC Hard:Zápas sme zaslúžene vyhrali výkonom v obrannej fáze, no predovšetkým v útoku, kde sme boli veľmi efektívni napriek technickým chybám, ktoré sme zaznamenali v druhom polčase. Pomohla nám i výmena brankára, Hurich pochytal veľa vyložených príležitostí. Využili sme aj nervozitu domácich, ktorí boli pod tlakom a museli zápas zvládnuť. My sme tlak na postup nemali a tam bol asi ten najväčší rozdiel, prečo sme zápas, podotýkam zaslúžene, vyhrali.“


ďalší program, nedeľa, 3. septembra:

o 3. miesto:

TATRAN PREŠOV - Riihimäen Cocks (13.30 h.)

finále:

Sporting Lisabon - Alpla HC Hard (16.05)