Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Hádzanárky IUVENTY prehrali na domácej pôde s klubom Rostov-Don 28:31

V Michalovciach sa 11. novembra 2012 hral prvý zápas 3. kola PVP žien medzi Iuventa Michalovce - GK Rostov na Done. Na snímke hráčky Michaloviec po prehre s Rostovom 28:31. Foto: TASR

Zverenky Jána Packu odohrajú odvetu v nedeľu 18. novembra.

Michalovce 11. novembra (TASR) - Hádzanárky IUVENTY Michalovce prehrali v úvodnom zápase 3. kola Pohára víťazov pohárov s favorizovaným ruským klubom Rostov-Don 28:31 a nevyužili výhodu domáceho prostredia. Zverenky Jána Packu odohrajú odvetu na palubovke ruského súpera v nedeľu 18. novembra (15.00 h).

Domáce hráčky vstúpili do stretnutia bez rešpektu a v 5. minúte vyhrávali 2:0, keď Tobiášová premenila sedemmetrový hod. Hostky však v 10. minúte manko zmazali (5:5), no Tobiášová o dve minúty neskôr prinavrátila Iuvente vedenie 7:5. Favorit stretnutia predsa len otočil vývoj stretnutia v prospech, ale z vedenia 8:7 sa po trojgólovej šnúre radoval veľmi krátko. Michalovčanky získali dvojgólové vedenie späť a v 27. minúte svietil na ukazovateli skóre stav 14:12, keď ukážkovú akciu zakončila presne Szöllösiová. Ich súperky, ktoré napálili až sedemkrát konštrukciu domácej brány, stihli vo zvyšnom čase vyrovnať, na polčasových 15:14 však upravila šestnásť sekúnd pred koncom prvého polčasu Horňáková.

Druhé dejstvo otvorila gólom hosťujúca Šimkuteová a ruský tím sa začal čoraz viac tlačiť do zakončenia. Od stavu 17:17 sa mu podarilo vypracovať si päťgólové vedenie, keď skóroval predovšetkým z rýchlych kontier - 17:22. Až potom sa začali strelecky presadzovať i domáce hráčky, ktorým sa podarilo znížiť na 21:22, potom ako Trehubová premenila tri sedemmetrové hody. Ruskému tímu sa podarilo odskočiť na rozdiel troch gólov (23:26), vzápätí Michalovčanky znížili na 25:26, no v závere sa nevyhli chybám a napokon prehrali 28:31.

Reakcie trénerov po zápase:

Ján Packa, tréner Iuventy: "Myslím si, že sme dnes videli dobrú hádzanú a na družstvo súpera sme sa dobre pripravili. Hlavne prvý polčas spĺňal vysoké kritériá, škoda, že v druhom dejstve sme dostali zopár ľahkých gólov. Ja osobne som s výkonom družstva spokojný a musím dievčatá pochváliť napriek tomu, že sme prehrali o tri góly."



Sergej Belicky, tréner Rostova: " Videli sme výborný prvý polčas. Kým naše hráčky spali, tak súperky strieľali góly. V druhom polčase sme museli zmeniť systém hry, pretože v tejto zostave sme tím Iuventy nepoznali. Zápas bol tvrdý, nie hrubý, čo sa mi páčilo."


Výsledok - 1. zápas 3. kola PVP:

IUVENTA Michalovce - Rostov-Don 28:31 (15:14)

Zostava a góly IUVENTY: Černá, Medveďová - Bačíková, Geričová 1, Szöllösiová 2, Kovaličková, Rebičová 1, Hollá, Horňáková 1, Tobiášová 8/2, Hvostaľová, Snopovová 4, Vinjukovová 2, Trehubová 9/5 - najviac gólov Rostov: Šimkuteová 8/2, Jartsevová 5.

Rozhodovali: Leszczynski, Piechota (obaja Poľsko)
Vylúčené: 2:5, 7m hody: 8/7-3/2, ČK: Djokičová (Rostov - za tri vylúčenia),
Počet divákov: 1000


Tobiášová už hodnotí možnosti v odvete