Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Šport

Hádzanárky Michaloviec čaká odvetný zápas Medzingen

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Michalovčanky v prvom zápase ukázali, že sa súpera z prestížnej Bundesligy neboja.

Michalovce 15. januára (TASR) - Hádzanárky Iuventy Michalovce v sobotu o 17.30 nastúpia na odvetný zápas osemfinále Pohára EHF proti TuS Medzingen. Nemeckému družstvu v prvom zápase podľahli o štyri góly (26:30), hoci v priebehu druhého polčasu viedli o šesť. Michalovčanky si v odvete budú veriť a podľa trénera Františka Urbana myslia len na víťazstvo a postup.

Michalovčanky v prvom zápase ukázali, že sa súpera z prestížnej Bundesligy neboja. Navrch mali počas celého prvého polčasu a v druhom viedli 25:19. Napokon však dobre rozbehnutý zápas nedoviedli do želaného konca. "Pocítili sme tenkosť ľadu medzi úspechom a neúspechom. Vidíme, že aj taká môže byť hádzaná. Ja som mal zmiešané pocity dva nasledujúce dni. Odvtedy som si viackrát pozrel záznam z toho zápasu a ani tak si úplne presne neviem vysvetliť, čo sa vlastne stalo. Bol to zhluk viacerých faktorov. Spravili sme chyby v obrane, v útoku sme zase nepremenili šance, ktoré sme premeniť mali. Do toho mali niekoľko "vstupov" aj čiernohorské rozhodkyne. Už na to však nechceme myslieť a chceme sa dobre pripraviť na odvetný zápas," uviedol pre TASR tréner Iuventy František Urban.

Pre Michalovčanky je osemfinále Pohára EHF zatiaľ historickým maximom v tejto súťaži, no vytúžený postup do štvrťfinále nie je, ani napriek prehre o štyri góly, nereálny. "Hlavy máme nastavené na víťazstvo. Dôležité bude udržať koncentráciu po celých 60 minút a nemať hluchú pasáž, ako sa nám stalo v Nemecku. Povedali sme si, že keď sme vedeli dostať pod tlak bundesligový tím, navyše v ich aréne, tak by sa to malo dať aj u nás. Verím, že budeme premieňať šance a bude sa nám dariť aj v obrane. Nič iné si nepripúšťame," netají Urban.

Hráčky Iuventy po náročnom zápase v nemeckom Tübingene zregenerovali v termál parku, na odvetu sa pripravovali od utorka. "Teraz to bude viac o taktizovaní. Z našej strany určite," dodal tréner Urban pre TASR.

2. zápas osemfinále pohára EHF:

Sobota 16. január 2016:
Iuventa Michalovce - TuS Metzingen, 17.30