Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Šport

Hádzanárky zvládli v rámci príprav na vrchol ME aj Lomnický štít

Ilustračné foto - Lomnický štít Foto: TASR / Pavol Ďurčo

V príprave je aktuálne osemnásť hráčok, z pôvodnej nominácie vypadla aj Simona Szarková z Baníka Most.

Michalovce 30. mája (TASR) - Slovenské hádzanárky sa od piatka pripravujú spoločne na vyvrcholenie kvalifikácie ME 2016. V rámci prvej časti sústredenia v Tatrách zvládli aj výstup na Lomnický štít, uviedla oficiálna stránka Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

"Dievčatá sa hneď ako dorazili z Lomnickeho štítu poriadne zapotili v hale, ale pre nich netypickými pohybmi v telocvični," informoval SZH o následnom tréningu zumby s predcvičiteľkou Petrou Lackovou. V príprave je aktuálne osemnásť hráčok, z pôvodnej nominácie vypadla aj Simona Szarková z Baníka Most. V nedeľu sa hráčky zo Starého Smokovca presunuli do Michaloviec.

Slovenky privítajú v stredu 1. júna v Michalovciach Maďarsko a o tri dni neskôr nastúpia v Plocku proti Poľsku v záverečnom dueli kvalifikácie. Zverenky trénera Dušana Poloza figurujú v 5. skupine zatiaľ na tretej priečke s dvojbodovou stratou na Maďarsko a Poľsko. Na šampionát postúpia prvé dva tímy tabuľky a najlepší z tretích miest všetkých skupín.

Po kvalifikačných dueloch ešte na Slovenky čakajú prípravné duely s Brazíliou 7. júna v Nitre a 8. júna v Bratislave




Nominácia hádzanárok SR na vyvrcholenie kvalifikácie ME 2016:

Brankárky: Adriana Medveďová (Iuventa Michalovce), Zuzana Haladiková (HK Slovan Duslo Šaľa)

Pivotky: Dominika Horňáková (Cercle Dijon), Eva Minárčiková (Sokol Poruba), Ivana Trochtová (Slovan Duslo Šaľa)

Krídla: Lucia Súkenníková (Baník Most), Alžbeta Rechtorisová (Sokol Poruba), Mária Holešová, Veronika Habánková (obe Iuventa Michalovce), Lívia Klučková (Slovan Duslo Šaľa)

Spojky:
Martina Školková (Cercle Dijon), Martina Bačíková (MTK Budapešť), Monika Rajnohová (Mosonmagyaróvári KC), Alica Kostelná (Sokol Poruba), Mária Olšovská (Veselí nad Moravou), Julia Kučerová (Iuventa Michalovce), Karin Bujnochová (Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová (Slávia Partizánske)