Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Šport

Hádzanárky SR budú pri žrebe baráže MS 2017 medzi nenasadenými tímami

Na snímke tréner slovenských hádzanárok Dušan Poloz počas zápasu v 2. kvalifikačnej skupine o postup ME 2014 medzi Slovenskom a Francúzskom 11. júna 2014 v Šali. Foto: TASR - Michal Svítok

Slovenské reprezentantky si účasť v baráži vybojovali koncom novembra na turnaji prvej fázy kvalifikácie v Šali.

Göteborg 16. decembra (TASR) - Slovenské hádzanárky budú pri žrebe baráže o postup na MS 2017 v Nemecku figurovať podľa očakávania medzi nenasadenými tímami. Súpera v júnovom play off sa dozvedia v sobotu po 14.30 h v Götebogu, dejisku prebiehajúceho európskeho šampionátu.

Zverenky trénera Dušana Poloza môžu dostať jeden z deviatich nasadených celkov, ktorými sú Česko, Španielsko, Maďarsko, Čierna Hora, Rumunsko, Rusko, Slovinsko, Srbsko a Švédsko. Okrem Sloveniek figurujú medzi nenasadenými dva najhoršie tímy z ME 2016 Chorvátsko, Poľsko a okrem nich postupujúci z prvej fázy kvalifikácie Rakúsko, Bielorusko, Taliansko, Macedónsko, Turecko a Ukrajina.

Slovenské reprezentantky si účasť v baráži (prvé zápasy 9.-11. júna 2017 a odvety 13.-15. júna 2017) vybojovali koncom novembra na turnaji prvej fázy kvalifikácie v Šali. Tam zdolali Grécko i Litvu a obsadili druhé postupové miesto za Ukrajinou.

Svetový šampionát 2017 sa bude hrať v Nemecku v termíne 1. až 17. decembra. Z baráže si postup zabezpečí deväť víťazov súbojov systémom doma-vonku. Účasť už má isté Nemecko ako organizátor, obhajca titulu Nórsko a semifinalistky ME 2016 Francúzsko, Dánsko a Holandsko.

Slovenky na svetovom šampionáte štartovali naposledy ešte v roku 1995 v Rakúsku a Maďarsku, kde obsadili 12. miesto. V roku 2014 sa predstavili na ME v Chorvátsku a Maďarsku s rovnakým umiestnením.

Nasadenie pred sobotňajším žrebom baráže MS 2017 hádzanárok:

nasadené tímy: Česko, Španielsko, Maďarsko, Čierna Hora, Rumunsko, Rusko, Slovinsko, Srbsko, Švédsko
nenasadené tímy: Chorvátsko, Poľsko, Rakúsko, Bielorusko, Taliansko, Macedónsko, SLOVENSKO, Turecko, Ukrajina