Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hádzanárky v druhom prípravnom zápase podľahli B-tímu Nórska 27:33

Slovenské hádzanárky Foto: TASR/Henrich Mišovič

Súboje so severským súperom boli pre Slovenky súčasťou prípravy na vyvrcholenie kvalifikácie ME 2016.

Partizánske 16. marca (TASR) - Slovenské hádzanárky neuspeli ani v druhom prípravnom stretnutí s B-tímom Nórska, keď v stredu v Partizánskom prehrali 27:33. Zverenky trénera Dušana Poloza deň predtým podľahli rovnakému súperovi v Trenčíne tesne 28:29.

Súboje so severským súperom boli pre Slovenky súčasťou prípravy na vyvrcholenie kvalifikácie ME 2016. Tú zakončia zverenky trénera Dušana Poloza dvojzápasom v júni tohto roka. Prvého júna v Michalovciach privítajú Maďarsko a o tri dni neskôr nastúpia v Plocku proti Poľsku.

Slovenky nastúpili do odvety už bez viacerých hráčok základnej zostavy a proti kvalitnému súperovi ťahali od začiatku za kratší koniec. Nórky mali v 12. minúte už štvorgólový náskok 8:4 a ten postupne navyšovali. O desať minút neskôr to bolo 16:10 z ich pohľadu a sľubný odstup si udržiavali až do polčasovej prestávky. Po zmene strán Slovenky zlepšili obranu a v 43. minúte znížili na rozdiel štyroch gólov 21:25. Desať minút pred koncom viedli Nórky už iba 27:24, no v závere zapli na vyššie obrátky a pripísali si hladké víťazstvo.

Prípravný zápas hádzanárok v Partizánskom:

Hlasy po zápase:

Dušan Poloz, tréner SR: "Odohrali sme dobrý zápas, hoci Nórky ho mali od začiatku pod kontrolou a prevahu pretavili do víťazstva. My sme nastúpili bez niekoľkých hráčok, ktoré už mali klubové povinnosti, no najmä v druhom polčase sme predviedli solídnu hru aj v obrane a vyskúšali sme si opäť niekoľko nových herných situácií. Dotiahli sme sa aj na rozdiel troch gólov, ale Nórky to už udržali. Verím, že pre hráčky boli súboje so silným súperom dobrou školou."