Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hádzanárky v príprave prehrali s B-tímom Nórska 28:29

Ilustračné foto Foto: TASR/Henrich Mišovič

Súboje so severským súperom sú pre Slovenky súčasťou prípravy na vyvrcholenie kvalifikácie ME 2016.

Trenčín 15. marca (TASR) - Slovenské hádzanárky prehrali v prvom z dvojice prípravných zápasov s B-tímom Nórska v Trenčíne tesne 28:29. Odveta je na programe v stredu v Partizánskom (17.00 h).

Súboje so severským súperom sú pre Slovenky súčasťou prípravy na vyvrcholenie kvalifikácie ME 2016. Tú zakončia zverenky trénera Dušana Poloza dvojzápasom v júni tohto roka. Prvého júna v Michalovciach privítajú Maďarsko a o tri dni neskôr nastúpia v Plocku proti Poľsku.

V tabuľke 5. kvalifikačnej skupiny sú na čele Maďarky a Poľky, oba tímy majú zhodne po šesť bodov. Slovenky sú tretie so ziskom štyroch bodov. Priamo na šampionát postúpia prvé dva tímy a najlepší z tretích miest všetkých skupín.

Príprava - výsledok:

Slovensko - Nórsko B 28:29 (13:17)

Zostava a góly SR: Medveďová, Rehusová - Habánková 1, Kertészová-Hrmová, Szarková 3, Rechtorisová 2, Holešová 1, Michnová 2, Súkenníková 6, Olšovská, Vargová, Školková 3, Fiľková-Trehubová 8/4, Klučková, Horňáková 1, Minarčíková 1. Najviac gólov Nórska B: Bakkerundová a Jakobsenová po 5, Mortensenová 4. Rozhodovali: Rudinský, Ondogrecula, vylúčenia: 5:7, 7m hody: 6/3 - 3/2, 500 divákov


Prvý z dvojice prípravných zápasov Slovensko - Nórsko B sa hral od úvodu vo vysokom tempe. Úvod bol vyrovnaný až do stavu 11:11, potom si hosťujúce hráčky vytvorili mierny náskok, ktorý v závere polčasu zveľadili na rozdiel štyroch gólov. Po zmene strán však Slovenky postupne vyrovnali hru i skóre a o osude duelu sa tak muselo rozhodnúť v dramatickom závere. Misky váh na domácu stranu naklonila Holešová, ktorá dve minúty pred záverom zvýšila na 28:27. Nórky však vyrovnali, potom využili chybu Sloveniek v ich poslednom útoku a z následnej rýchlej kontry strelili sekundu pred záverečným klaksónom víťazný gól.

Hlas po zápase:

Dušan Poloz, tréner SR: "Mali sme zo zápasu trochu obavy, pretože sme mali stále v nohách minulotýždňové súboje s Fínskom. Dievčatá však k dnešnému stretnutiu pristúpili s odhodlaním, chuťou a radosťou z hry. Výkon bol dobrý a myslím, že zápas sme využili zmysluplne. Škoda záveru, kde sme mali riešiť situáciu v poslednom útoku trochu inak. Stratili sme loptu po technickej chybe a súper z následného protiútoku strelil víťazný gól. Pokazený záver trochu znižuje ten výkon, ale inak sme spokojní. S výkonom áno, s výsledkom nie."