Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Šport

Halák dostane príležitosť i v druhom dueli St. Louis proti San Jose

Foto: TASR/AP

Blues mali v základnej časti NHL najlepšiu domácu bilanciu zo všetkých tímov, no štvrtková prehra so San Jose 2:3 v druhom predĺžení bola už ich treťou na domácom ľade za sebou.

St. Louis 14. apríl (TASR) - Tréner hokejistov St. Louis Blues Ken Hitchcock potvrdil, že i v druhom dueli prvého kola play off zámorskej NHL proti San Jose Sharks dostane v bránke príležitosť slovenský brankár Jaroslav Halák.

Blues mali v základnej časti NHL najlepšiu domácu bilanciu zo všetkých tímov, no štvrtková prehra so San Jose 2:3 v druhom predĺžení bola už ich treťou na domácom ľade za sebou. Pred druhým duelom série Hitchcock sľúbil zmeny v zostave, no v bránke naďalej ráta s Halákom a nie s Brianom Elliottom. Na tribúnu by sa mohol posadiť obranca Kent Huskins a voľné miesto by mal zaujať Carlo Colaiacovo. "Musíme spraviť zmeny," povedal Hitchcock pre denník The Globe and Mail. "Nezmierime sa s tým, že sme hrali dobre, no prehrali. Chceme viac."

Elliott bol po zranení zo záveru základnej časti dostatočne zdravý na to, aby v prvom zápase proti Sharks sedel na lavičke ako Halákova dvojka. Hitchcock však napriek tomu v play off zatiaľ viac verí slovenskému brankárovi, ktorý podal fantastické výkony v roku 2010 v play off v drese Montrealu.

St. Louis nevyhralo duel play off od roku 2004 a z triumfu v celej sérii sa Blues tešili naposledy v roku 2002.