Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Šport

Halák druhou hviezdou zápasu Winnipeg - St. Louis

Štyria slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v zápasoch zámorskej NHL v noci na nedeľu.

Pittsburgh 26. februára (TASR) - Štyria slovenskí hokejisti sa bodovo presadili v zápasoch zámorskej NHL v noci na nedeľu. Obranca Bostonu Zdeno Chára sa dvomi asistenciami podieľal na výhre svojho tímu nad Ottawou 5:3 na jej ľade.

Jednu asistenciu mal aj Andrej Sekera, ale jeho Buffalo podľahlo na ľade NY Rangers 2:3 pp, pričom za jazdcov jeden gól strelil Marián Gáborík.

Na výhre Philadelphie 5:4 až po nájazdoch nad Calgary mal podiel aj Andrej Meszároš (0+1).

Brankár Jaroslav Halák priviedol St. Louis k ďalšiemu víťazstvu po nájazdoch nad Winnipegom (3:2) 39 úspešnými zákrokmi. Vyslúžil si za to honor druhej hviezdy zápasu.

Koncertom Rusa Jevgenija Malkina sa skončilo medzi domácim Pittsburghom a hosťujúcou Tampou Bay. Penguins rozdrvili Lightning 8:1, pričom na ich výhre sa vedúci muž kanadského bodovania ligy podieľal hetrikom a pridal aj asistenciu. Pri demontáži floridského tímu sa bodovo darilo aj Jordanovi Staalovi, autorovi dvoch gólov a jednej gólovej prihrávky, po tri asistencie si pripísali James Neal a Steve Sullivan. Hviezdou zápasu LA Kings - Chicago (4:0) sa stal Dustin Brown, ktorý sa blysol hetrikom a jednou asistenciou.

Výsledky:

Pittsburgh - Tampa Bay 8:1, Winnipeg - St. Louis 2:3 pp a sn, Edmonton - Phoenix 1:3, Toronto - Washington 2:4, Los Angeles Kings - Chicagao 4:0, Ottawa - Boston 3:5 (za hostí Chára 0+2), NY Rangers - Buffalo 3:2 pp (Gáborík 1+0 - Sekera 0+1), Carolina - Florida 2:3 pp a sn, Detroit - Colorado 3:4, Nashville - San Jose 6:2, Calgary -Philadelphia 4:5 pp a sn (za hostí Meszároš 0+1)