Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Šport

Halákov St. Louis mení majiteľa, kúpi ho hokejový nadšenec Tom Stillma

Foto: TASR/AP

Konečné ohlásenie zmeny majetkových pomerov sa očakáva vo štvrtok. Majiteľom "bluesmanov" bol doteraz Dave Checkets.

New York 9. mája (TASR) - Klub hokejovej NHL St. louis Blues, ktorého farby háji aj slovenský brankár Jaroslav Halák, bude mať nového majoritného majiteľa. Rada guvernérov ligy jednohlasne odsúhlasila predaj klubu doterajšiemu minoritnému vlastníkovi Tomovi Stillmanovi. Hodnotu St. Louis Blues odhadol nedávno ekonomický časopis Forbes na 157 miliónov dolárov.

Predaj by mal byť finalizovaný už v stredu a konečné ohlásenie zmeny majetkových pomerov sa očakáva na štvrtok. Majiteľom "bluesmanov" bol doteraz Dave Checkets. Stillman, sám vášnivý hokejista, bol menšinovým vlastníkom klubu od roku 2007.

"Chlapík, ktorý je nadšený pre hokej z prostredia St. Louis. Koho viac si môžete želať ako majiteľa Blues? Pohybuje sa okolo klziska tak často, ako samotní hráči. Chodí s nami aj na výlety po arénach súperov," charakterizoval nového majiteľa kapitán "bluesmanov" David Backes.

Odsúhlasenie prechodu vlastníctva organizácie Blues, ktorá zahrňuje aj kúpu farmárskeho klubu Peoria Rivermen a prenájom arény Scottrade Center, prichádza iba pár dní po tom, ako tím vypadol z tohtoročného play off. Konečnou pre St. Louis bolo semifinále Západnej konferencie, v ktorom podľahli Los Angeles Kings 0:4 na zápasy.