Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Halepová i Kvitová postúpili do štvrťfinále ženskej dvojhry

Česká tenistka Petra Kvitová Foto: TASR/AP

Češka v doterajšom priebehu turnaj nestratila ani set.

New York 8. septembra (TASR) - Rumunská tenistka Simona Halepová sa prvýkrát v kariére prebojovala do štvrťfinále grandslamového turnaja US Open. Druhá nasadená hráčka si napriek problémom so stehnom v osemfinále poradila s Nemkou Sabine Lisickou 6:7 (6), 7:5 a 6:2. Ďalej ide aj päťka turnaja Češka Petra Kvitová, britskú súperku Johannu Kontovú zdolala v dvoch setoch 7:5, 6:3.

"Bol to bláznivý zápas," konštatovala po svojom triumfe Halepová, ktorá si po strate prvého setu vyžiadala ošetrenie ľavého stehna. Duel ale napokon otočila vo svoj prospech, keď využila 10 z 11 ponúknutých brejkbalov. Ten najdôležitejší využila v šiestej hre rozhodujúceho dejstva a náskok 4:2 už nepustila z rúk. So zdravotnými problémami bojovala v závere aj Lisická. "Bojovala som zo všetkých síl, aby som išla ďalej," dodala Halepová, ktorú čaká v boji o semifinále Bieloruska Victoria Azarenková. Tá ako 20. nasadená hráčka zdolala domácu Varvaru Lepchenkovú v dvoch setoch 6:3 a 6:4.

Premiérovo sa v New Yorku do štvrťfinále dostala aj Kvitová vďaka dvojsetovému triumfu nad nenasadenou Kontovou. Česká hráčka v doterajšom priebehu turnaj nestratila ani set. Najbližšie ju vyzve Talianka Flavia Pennettová, s ktorou má vyrovnanú vzájomnú bilanciu 3:3. "Nesmierne ťažký zápas," vydýchla si po poslednej loptičke Kvitová. "Súperka mi robila problémy a najmä v úvode hrala lepšie. Napokon som to ale bojovnosťou zvládla."

Pennettová si poradila po setoch 6:4 a 6:4 so šampiónkou z roku 2011 Samanthou Stosurovou z Austrálie. V New Yorku sa tak medzi najlepšiu osmičku dostala už šiestykrát v kariére.

ženy - dvojhra - osemfinále:

Victoria Azarenková (20-Biel.) - Varvara Lepchenková (USA) 6:3, 6:4,
Petra Kvitová (5-ČR) - Johanna Kontová (V.Brit.) 7:5, 6:3,
Flavia Pennetta (26-Tal.) - Samantha Stosur (22-Austr.) 6:4, 6:4,
Simona Halepová (2-Rum.) - Sabine Lisická (24-Nem.) 6:7 (6), 7:5, 6:2