Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Hamšík skóroval hneď v prvom prípravnom zápase Neapola, sníva o titule

Futbalista Neapolu Marek Hamšík Foto: TASR/AP

Kapitán tímu talianskej Serie A prispel k triumfu 2:0 nad Feralpi Salo.

Neapol 22. júla (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík skóroval hneď v prvom prípravnom zápase SSC Neapol pred novou sezónou. Kapitán tímu talianskej Serie A prispel k triumfu 2:0 nad Feralpi Salo, keď v 39. minúte po prihrávke Insigneho vnikol do šestnástky a strelou zblízka prekonal brankára.

"Som veľmi rád, že Marek začal sezónu gólom," citovala Hamšíkova oficiálna webová stránka slová trénera Neapola Rafu Beniteza. Hamšík hral do 55. minúty, pri odchode z ihriska odovzdal kapitánsku pásku Mestovi. Slovenský stredopoliar patril v uplynulých sezónach k motorom ofenzívy SSC.

Aj v novom ligovom ročníku si od neho hlavný kouč i fanúšikovia veľa sľubujú. "Benitez mi neustále zdôrazňuje, že mojou úlohou je stmeľovať mužstvo a že musím byť lídrom nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Uvedomujem si, že funkcia kapitána so sebou prináša veľkú zodpovednosť. Naši fanúšikovia snívajú o titule a urobíme všetko pre to, aby sme získali "scudetto". Máme rovnako silný tím ako Juventus Turín či AS Rím," uviedol Hamšík v rozhovore pre Sky Sports Italia.