Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia Šport

Hamšík gólom pomohol Neapolu k výhre 3:0, hrali aj Kucka a Weiss

SSC Neapol, Marek Hamšík Foto: TASR/AP

Nováčikovskú daň si na úvod vybrala Pescara v základnej zostave so slovenským reprezentantom Vladimírom Weissom.

Rím 26. augusta (TASR) - V prvom nedeľňajšom súboji 1. kola talianskej futbalovej Serie A prekvapil nováčik súťaže zo Sampdorie Janov, ktorý dokázal zobrať všetky body z ihriska AC Miláno.

Na Štadióne Giuseppho Meazzu rozhodla gólová hlavička hosťujúceho obrancu Andreu Costu v druhom polčase. AC malo síce prevahu a v zápase si dokázalo vypracovať viaceré šance, no najmä cez viaceré bravúrne zákroky brankára Sampdorie Sergia Romera sa napokon z víťazstva tešil janovský tím.

Hneď v úvodnom kole sa strelecky presadil slovenský stredopoliar SSC Neapol Marek Hamšík, ktorého presný zásah v nadstavenom čase prvého dejstva súboja na ihrisku Palerma znamenal vedenie 1:0 pre Partenopei, triumf poistil v druhom polčase Cristian Maggio, ktorého vysunul do gólovej pozície Hamšík. V závere ešte prikrášlil úspech hostí Edinson Cavani.



Víťazný vstup do sezóny má za sebou Juraj Kucka, jeho FC Janov zdolal Cagliari doma 2:0. Vyhralo aj Chievo Verona Pavla Farkaša, ktoré si poradilo s Bolognou 2:0, slovenský stopér však presedel celý duel iba na lavičke.

Nováčikovskú daň si na úvod vybrala Pescara v základnej zostave so slovenským reprezentantom Vladimírom Weissom. Pescarčanov vyškolilo Inter Miláno, ktoré na jeho trávniku vyhralo presvedčivo 3:0. Weiss odohral celý duel a videl na začiatku stretnutia žltú kartu za nafilmovaný pád.

Ďalším prekvapením kola je domáca strata bodov od AS Rím - "vlci" takmer museli skloniť hlavy pred Cataniou, ale v čase 90.+1 zachránil aspoň bod pre "giallorossi" Nicolas Lopez.

Serie A, 1. kolo:
AC Miláno - Sampdoria Janov 0:1 (0:0)
Gól:
59. Costa

AS Rím - Calcio Catania 2:2 (0:1)
Góly:
59. Osvaldo, 90.+1 Lopez - 29. Marchese, 69. Gomez

FC Janov - Cagliari Calcio 2:0 (0:0)
Gól:
51. Merkel, 85. Immobile
/J. Kucka odohral za domácich celý duel/

Chievo Verona - FC Bologna 2:0 (0:0)
Góly:
65. Pelissier, 79. Cruzado, ČK: 87. Perez (Bol.)
/P. Farkaš (Chievo) presedel celý zápas na lavičke náhradníkov/

US Citta di Palermo - SSC Neapol 0:3 (0:1)
Góly:
45.+3 HAMŠÍK, 79. Maggio, 87. Cavani
/za hostí M. Hamšík hral do 90 minúty, kedy bol vystriedaný, 1 gól/

Delfino Pescara - Inter Miláno 0:3 (0:2)
Góly:
17. Sneijder, 19. Milito. 81. Coutinho
/za domácich absolvoval V. Weiss celý zápas a v 12. minúte videl ŽK/

AS Siena - AC Turín 0:0

Atalanta Bergamo - Lazo Rím 0:1 (0:1)
Gól:
17. Hernanes

Kaka z Realu do AC?

Taliansky futbalový klub AC Miláno dúfa, že získa na hosťovania Brazílčana Kaka z Realu Madrid. "Situácia je jasná. Real chce Kaka predať a my ho chceme na hosťovanie. Ak Real zmení názor, pokúsime sa ho získať. Ak nie, nedá sa nič robiť," cituje slová viceprezidenta "rossoneri" Adriana Gallianiho internetový portál welt.de. Kaka prestúpil do Španielska z AC v roku 2009 za odstupné 65 miliónov eur. Pred začiatkom sezóny oznámil kouč Jose Mourinho 30-ročnému hráčovi, že s ním ďalej nepočíta.