Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Hamšík po výhre nad AC Miláno: Naše víťazstvo je zaslúžené

Na archívnej snímke futbalista Marek Hamšík. Foto: TASR/AP

Podľa názoru slovenského kapitána domácich museli hráči SSC v druhom dejstve zapnúť na vyšší rýchlostný stupeň, aby uhájili cenné tri body.

Neapol 28. augusta (TASR) - Taliansky futbalový vicemajster SSC Neapol v základnej jedenástke so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom zvíťazil v sobotu v 2. kole Serie A nad AC Miláno s Jurajom Kuckom 4:2. Podľa názoru slovenského kapitána domácich museli hráči SSC v druhom dejstve zapnúť na vyšší rýchlostný stupeň, aby uhájili cenné tri body.

O triumfe domácich rozhodol v 74. minúte Jose Maria Callejon. Kucka videl o dve minúty neskôr červenú kartu za faul a následné rečnenie. "Prvý polčas bol jasne v našej réžii. Dali sme dva góly, no mohli sme aj viac," citoval 29-ročného Hamšíka jeho oficiálny web.

"Úvod druhého dejstva nám nevyšiel, súper vyrovnal. Potom sme zapli na vyššie obrátky, skórovali a získali sme tri body. Naše víťazstvo je zaslúžene," dodal slovenský reprezentant, ktorý sa bude v pondelok hlásiť na zraze národného tímu pred kvalifikačným súbojom MS 2018 proti Anglicku.



Futbalisti Juventusu Turín zvíťazili v 2. kole talianskej Serie A na pôde Lazia Rím 1:0. O zisku troch bodov pre úradujúceho majstra rozhodol na Stadio Olimpico nemecký stredopoliar Sami Khedira.

2. kolo talianskej Serie A - sumáre:

Lazio Rím - Juventus Turín 0:1 (0:0)
Gól: 66. Khedira, 20.000 divákov

SSC Neapol - AC Miláno 4:2 (2:0)
Góly: 18. a 33. Milik, 74. Callejon, 90+3. Romagnoli (vlastný) - 51. Niang, 55. Suso, ČK: 76. KUCKA, 88. Niang (obaja AC)
/Hamšík odohral za domácich celý zápas - Kucka hral do 76. minúty, keď dostal ČK/