Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Hamšík prispel k výhre Neapola nad Fiorentinou, skóroval aj Kucka

Marek Hamšík sa teší zo streleného gólu v zápase s Fiorentinou. Foto: TASR/AP

Hamšík skóroval v drese Neapola aj vo víťaznej ouvertúre na ihrisku Palerma (3:0). Neapol má na konte plný počet šesť bodov rovnako ako majstrovský Juventus Turín a nováčik súťaže Sampdoria Janov.

Rím 2. septembra (TASR) Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík prispel výrazným spôsobom k skvelému štartu SSC Neapol do nového ročníka talianskej Serie A. V domácom dueli proti Fiorentine (2:1) si pripísal na konto druhý gól v sezóne, keď rovnako ako pred týždňom v Palerme otvoril skóre.

Strelecky sa presadil aj ďalší slovenský stredopoliar Juraj Kucka, jeho presný zásah však neodvrátil prehru FC Janov na ihrisku Catanie 2:3.

Hamšík skóroval v drese Neapola aj vo víťaznej ouvertúre na ihrisku Palerma (3:0). Neapol má na konte plný počet šesť bodov rovnako ako majstrovský Juventus Turín a nováčik súťaže Sampdoria Janov. Prekvapenie sa zrodilo na San Sire, kde domáci Inter Miláno prehral s AS Rím 1:3.

Marek Hamšík v zápase s SSC Neapol.
Foto: TASR/AP
Neapol má na svojom konte plný počet šesť bodov podobne ako majstrovský Juventus Turín, nováčik súťaže Sampdoria Janov a Lazio Rím. "Sme radi za výborný štart, ku gólu proti Fiorentine mi pomohol aj účes," povedal pre svoju oficiálnu webovú stránku Hamšík, ktorý pri oslave gólu v návale radosti preskakoval jeden reklamný panel za druhým….

Hamšík priznal, že prvý domáci zápas na San Paolo sa odohral na katastrofálnom teréne. "To bol dôvod, prečo sme nemohli ukázať divákom pekný futbal. Dôležité je však, že máme tri body," dodal slovenský stredopoliar, pre ktoreho bol nedeľňajší zápas 221. súťažným v drese Neapola. Hamšík tak prekonal slávneho Brazílčana Carecu.




sumáre:

Catania - FC Janov 3:2 (0:1)
Góly: 66. a 68. Bergessio, 84. Lodi - 26. KUCKA, 82. Jankovič
/Kucka odohral v drese hostí celý zápas/

SSC Neapol - Fiorentina 2:1 (0:0)
Góly: 55. HAMŠÍK, 75. Džemaili - 87. Jovetič
/Hamšík hral v drese domácich do 91. minúty/

Inter Miláno - AS Rím 1:3 (1:1)
Góly: 45. Cassano - 15. Florenzi, 67. Osvaldo, 81. Marquinho

Cagliari - Atalanta Bergamo 1:1 (0:0)
Góly: 90. Ekdal - 81. Denis, ČK: 28. Peluso (Atalanta)

Lazio Rím - US Palermo 3:0 (2:0)
Góly: 11. Candreva, 39. a 83. Klose

AC Parma - Chievo Verona 2:0 (1:0)
Góly: 31. Belfodil, 86. Rosi

Sampdoria Janov - Siena 2:1 (1:0)
Góly: 45. Lopez, 68. Gastaldello - 63. Vergassola