Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Hamšík si šetrí špeciálne miesto na tele: Toto si tam túži vytetovať

Na archívnej snímke Marek Hamšík. Foto: TASR - Martin Baumann

Hamšík sa spolu s rodinou v týchto dňoch vrátil na Slovensko, kde bude oddychovať. Klasickú dovolenku neplánuje, keďže je počas celej sezóny mimo domova.

Bratislava 30. mája (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Hamšík má už bohato potetované telo, ale na chrbte má ešte voľné miesto. Šetrí ho na pripomenutie si prípadného úspechu, ktorý túži získať so svojím klubom SSC Neapol.

"Ak získame s Neapolom titul, vytetujem si túto spomienku na chrbát, kde mám ešte voľné miesto," povedal slovenský reprezentant pre svoj oficiálny web. Neapolu chýbalo v nedávno skončenej sezóne na majstra Juventus Turín päť bodov, pred "Partenopei" sa dostali aj futbalisti AS Rím. Tretie miesto zaručilo klubu kvalifikáciu o najprestížnejšiu európsku klubovú súťaž Ligu majstrov.

"Sezóna bola vynikajúca, môžeme byť na ňu hrdí. Hrali sme výborný futbal, dávali sme veľa gólov. Vytvorili sme si viacero rekordov. Získali sme až 86 bodov, no napriek tomu sme sa nekvalifikovali priamo do Ligy majstrov. Verím, že uspejeme v baráži a nebudeme chýbať medzi smotánkou," dodal Hamšík, ktorému chýbajú už iba dva góly, aby vyrovnal rekord Diega Maradonu. Argentínsky futbalový virtuóz ich v drese SSC nastrieľal 115. "Chýbajú mi už iba dva. Verím, že v budúcej sezóne ich dosiahnem. Bude to veľká vec, veď túto métu dosiahnem ako stredopoliar. Samozrejme, budem veľmi šťastný, ak sa mi to podarí. No na popularitu, veľkosť Diega nikdy nebudem mať. Diego je len jeden."

Hamšík sa spolu s rodinou v týchto dňoch vrátil na Slovensko, kde bude oddychovať. Klasickú dovolenku neplánuje, keďže je počas celej sezóny mimo domova. Už 10. júna však na Hamšíka a jeho spoluhráčov zo slovenskej reprezentácie čaká v Litve kvalifikačný zápas o postup na MS 2018. "Čaká nás duel na umelej tráve, ktorú viacerí hráči vrátane mňa neobľubujú. Na to sa ale nemôžeme pozerať. Chceme získať tri body, aby sme zostali v hre o postup na MS," dodal šesťnásobný slovenský futbalista roka.